Ekstremni sportovi

Paraglajding

Od ekstremnih sportova, zbog pogodnih terena i odgovarajućih vazdušnih struja, paraglajding na Zlatiboru doživljava ekspanziju poslednjih godina. Vrhovi Čigota i Tornik su omiljena letilišta paraglajderista. Paraglajding klub "AVIS" nastavlja da neguje ovaj sport putem održavanja kurseva letenja paraglajderom i organizovanjem otvorenih paraglajding takmičenja.

Licencirani instruktori škole paraglajdinga: +381 64 1500 334, +381 63 633 596, škola: +381 31 845 946, avisparaacademy@gmail.com

Jahanje

U sportskom i rekreativnom jahanju uživaju sve generacije. Jahanje konja je moguće na dve lokacije, na ranču Farma i na ranču Zova. Konjički klub "Farma Zlatibor" ima 25 registrovanih konja i 4 ponija. U klubu radi trener sa licencom za obuku u jahanju i dresuri konja. Pod nadzorom trenera i uz njegove savete i pomoć moguće je učiti različite veštine sa konjima, učestvovati u turističkom i terenskom jahanju, voziti se u kočiji, ali i upravljati zapregom i kočijom. Na ranču Zova moguće je jahanje za najmlađe u zanimljivom ambijentu.

Kontakt telefoni:

Konjički klub "Farma Zlatibor": +381 62 267 920

Na ranču Zova: +381 64 4660 129

Trim staze i vežbališta

Na nalepšim lokacijama pored jezera u centru, pored SB "Čigota" u banjskom delu Zlatibora i na brdu Karaula, u borovoj šumi, uređene su trim staze i vežbališta opremljena za trčanje i gimnastiku. Različite sprave za vežbanje i razgibavanje prilagođene su pripremama sportista i rekreaciji rekreativaca. Na brdu Karaula postoji i 700 m kružne trim staze, sa podlogom od peska i strugotine.

Teretane

Najsavremenije opremljene teretane u hotelima mogu koristiti svi koji brinu o svom fizičkom izgledu. Teretana u sportskom centru je najopremljenija i najveća, a njeno korišćenje je pogodno i za sportske ekipe. I drugi objekti za smeštaj poseduju teretane različite vrste i kvaliteta, a trener pruža pomoć u svim teretanama tako da se vežba uz stručni nadzor. Sportska hala u Čajetini takođe ima teretanu koju mogu koristiti i ekipe na pripremama.

Ekstremni sportovi X