Ribolov

Rekreativni ribolov je jedna od omiljenih aktivnosti ljubitelja prirode, a Zlatibor kao planina bogata vodenim tokovima i brojnim vrtsma riba pruža mogućnost da svi zainteresovani posetioci uživaju u ovom vidu rekreacije. Rekreativni ribolov moguć je na vodama ribarskog područja „Zlatibor“ koji čine ribolovne vode, vodotok ili deo vodotoka: Uvac, Rzav, Crni Rzav, Dobroselička reka, Ribnica, Katušnica. Osim navedenih vodotokova ili njihovih delova u okviru ribarskog područja je i veštačko akumulaciono jezero Ribnica, koje se nalazi na osam kilometara udaljenosti od centra Zlatibora, kao i ostale vode manjeg kapaciteta u okviru granica Parka prirode „Zlatibor“. U vodama zlatiborskih reka i Ribničkog jezera zabeležno je prisistvo čak 11 različitih vrsta riba (klen, pastrmka, šaran, som, krkuša, skobar…)

Rekreativni ribolov iz čamca na akumulaciji Ribničko jezero i kupanje u jezeru nisu dozvoljeni.

Pecanje na Ribničkom jezeru može obavljati uz dozvolu koju izdaje JP "Srbijašume", Šumska uprava Zlatibor, ulica Jevrejsko brdo 62 na Zlatiboru, svakog radnog dana u periodu od 07.00 do 14.30 časova.

- Dnevna dozvola - 1000,00 dinara
- Sedmodnevna dozvola - 2000,00 dinara
- Godišnja dozvola  - 3000,00 dinara

ppzlatibor@srbijasume.rs

Sportsko pecanje je organizovano i na ribnjaku Jokino vrelo, koje se nalazi na 10 km udaljenosti od centra Zlatibora, i samo 2 km udaljenosti od magistralnog puta Užice - Zlatibor, na putu ka Mokroj Gori, u ataru sela Branešci. 

Dnevna karta za sportsko pecanje: 500,00 dinara (od 10.00 do 20.00 časova)


Reservation
Ribolov X