Turistička organizacija Zlatibor

Turistička organizacija "Zlatibor" je osnovana 1995. godine, a naslednik je Turističkog saveza Opštine Čajetina. Sedište TOZ-a je na Zlatiboru. Osnovne delatnosti organizacije su unapređenje i promocija turizma Zlatibora, podsticanje izgradnje turističke infrastrukture i uređenje prostora, organizovanje i učešće u turističkim i drugim manifestacijama i skupovima, kao i druge aktivnosti koje su neposredno vezane za turizam.

Turistička organizacija nastoji da javnosti što bolje prezentuje turističku ponudu Zlatibora, tako da se najveći deo napora usmerava na izradu pisanih i audio-vizuelnih sredstava koje distribuira na samom Zlatiboru, kao i na raznim prezentacijama u zemlji i inostranstvu. Takođe, ova organizacija nastoji da poboljša kvalitet turističkog proizvoda Zlatibora i stalno radi na poboljšanju svih faktora koji mogu imati uticaja na njega. Poslednjih godina dosta je učinjeno na razvoju turističkih mikro destinacija tako da se već u blizini svih turističkih atrakcija razvija i seoski turizam. Za goste Zlatibora se svakodnevno organizuju i veoma kvalitetni izleti u pratnji stručnih turističkih vodiča.

Turistička organizacija "Zlatibor" spada u red najuspešnijih turističkih organizacija u Srbiji, što potvrđuju mnogobrojne prestižne nagrade dobijene od eminentnih institucija iz oblasti turizma i privrede.

O uspešnom radu Turističke organizacije "Zlatibor" govori i broj od preko dvesta pedeset hiljada posetilaca koji ostvare preko milion noćenja godišnje. Pošto brinemo o našim posetiocima i njihovom mišljenju, oni mogu dostaviti svoje predloge i sugestije u poštansko-turističko sanduče u obliku bora koje se nalazi u centru Zlatibora, ili na adresu TOZ-a, a najkompletnije informacije o primedbama i sugestijama gostiju dobijamo preko anketa koje se mogu popuniti na desetak mesta na Zlatiboru. Obrađeni podaci sa istaknutim željama gostiju se prosleđuju nadležnim ustanovama i institucijama kako bi preduzele mere da Zlatibor postane još atraktivnija i zanimljivija turistička destinacija, i opravda očekivanja brojnih turista koji se za Zlatibor i njegove prirodne lepote emotivno vežu i postanu stalni gosti naše planinske lepotice.


Podaci o pristupačnosti

Ispred ulaza u objekat postoji jedno obeleženo parking mesto. Do ulaza u objekat nema prepreka. Ulazna vrata su širine 90 cm, bez praga. Unutrašnjost objekta je u jednoj etaži. Dozvoljen je ulaz pasa vodiča u objekat. Info pult nalazi se na visini od 110 cm. Agencija nema pristupačne turističke ponude za osobe sa invaliditetom niti pristupačnu veb stranicu.

Više informacija možete naći na sledećem linku


Kontakt:

TURISTIČKA ORGANIZACIJA ZLATIBOR

Adresa: Miladina Pećinara 2, 31315 Zlatibor

Telefon: +381 (0) 31 841 646, +381 (0) 31 848 015, +381 (0) 31 848 415

E-mail: zlatibor@zlatibor.org.rs

Internet adresa: www.zlatibor.org.rs

Info centar: +381 31 845 103

E-mail: info@zlatibor.org.rs

Skype turisticka.organizacija.zlatibor

Turistička organizacija Zlatibor X