Dečiji i omladinski turizam

Đaci i studenti rado borave na Zlatiboru. Čist vazduh, očuvana priroda, veliki broj sunčanih dana su izuzetno važni faktori zbog kojih je Zlatibor postao jedna od vodećih destinacija za dečiji i omladinski turizam.

Za potrebe ovog vida turizma na Zlatiboru postoji oko dvadesetak objekata, dečijih odmarališta ili objekti koji primaju decu na rekreativnim nastavama, kao i mnogobrojni sadržaji namenjeni deci. Atrakcije kao što su Dino park i Avantura park se nalaze u samom centru naselja i predstavljaju jedne od omiljenih mesta za decu svih uzrasta. Za đake se organizuje rekreativna i nastava u prirodi u dečjim odmaralištima, a i studenti imaju svoje odmaralište prilagođeno njihovim potrebama.

Porodice sa decom su takođe značajan segment gostiju zbog prirodnih uslova i mnogobrojnih sadržaja namenjenih deci. Košarkaški kampovi se održavaju, već 35 godina, u kojima rade najeminentniji treneri u ovom sportu, kao što su Željko Obradović, Bora DŽaković, Zoran Sretenović, Bora Cenić i mnogi drugi.


DEČIJE ODMARALIŠTE „GOLIJA“


Raspolaže sa 160 ležaja u četvorokrevetnim, petokrevetnim i šestokrevetnim moderno opremljenim sobama sa kupatilima. Idealno je mesto za organizovanje rekreativne nastave, letovanja i zimovanja. Preko pedeset godina tradicije najbolja su preporuka za prijatan boravak dece u ovom objektu.

Odmaralište raspolaže sa četiri terena za male sportove i poligonom sa spravama za animaciju predškolske i školske dece.

Kontakt:

Adresa: Panta Mijailovića bb, Zlatibor

Telefon: +381 31 841 135, +381 31 841 822

E-mail: udozlatibor@open.telekom.rs

Internet adresa: www.decije-odmaraliste.com


DEČIJE ODMARALIŠTE „SUNČANI BREG“


Odmaralište je namenski građeno, potpuno prilagođeno deci i omladini. Kapacitet odmarališta „Sunčani breg“ je 120 mesta. Struktura soba je od dvokrevetne/trokrevetne/šestokrevetne, raspoređene na četiri etaže. Sobe su svetle, svaka sa kupatilom. Sve sobe su opremljene televizorima. Na svakoj etaži se nalazi soba za pratioce, apartmanskog tipa sa televizorom, frižiderom, fenom, peglom.

Svi sadržaji: dnevni boravak opremljen televizorima, bibliotekom, trpezarija, prostor za večernje aktivnosti, učionica sa računarima na raspolaganju su korisnicima.

Poseban kvalitet je pet sportskih terena, u sastavu odmarališta, za košarku, odbojku, rukomet, fudbal i ostale sportsko-rekreativne aktivnosti. Jedan teren je natkriven i može se koristiti u slučaju loših vremenskih prilika. Tereni su ograđeni, obezbeđeni i osvetljeni. Namenjeni su isključivo gostima „Sunčanog brega“ sve vreme tokom njihovog boravka, bez vremenskog ograničenja.

Kontakt:

Adresa: Panta Mijailovića bb, Zlatibor

Telefon: +381 31 841 584, +381 31 841 061

E-mail: maxicamp@eunet.rs

Internet adresa: www.suncanibreg.com


KONAČIŠTE „BRAĆA SEKULIĆ“


Objekat smešten na obodu naselja Obudovica, 200m od centra Zlatibora u podnožju skijaških padina, i pruža izuzetan ugođaj svim gostima.

Raspolaže sa 220 ležaja u sobama i dupleks apartmanima sa kupatilom, TV i internetom. Objekat je pogodan za dečiji i omladinski turizam, đačke ekskurzije, nastavu u prirodi i sportske pripreme. Raspolaže sa 2 košarkaška terena, od kojih je na jedan postavljena tartan podloga (u zimskom periodu je balon sala), a drugi je multifunkcionalan (košarka i odbojka), terenom za odbojku na pesku i travnatim terenom sa klackalicama i ljuljaškama. U okviru objekta nalazi se diskoteka gde se odvijaju dečije animacije pod nadzorom rekreatora i animatora.

Kontakt:

Adresa: Naselje Obudojevica bb, Zlatibor

Telefon: 031/841-864

E-mail: zdanje@mts.rs, bszlatibor@eunet.rs

Internet adresa: www.bracasekulic.co.rs


KONAČIŠTE „SPORT-TRIM“


Sportsko-rekreativni centar Sport Trim nalazi se na 1.050 m nadmorske visine, u borovoj šumi, na 1.000 m udaljenosti od centra, u naselju Karaula. Poseduje 110 ležaja, raspoređenih u apartmane i komforne sobe u dva objekta. Gostima je na raspolaganju restoran sa 110 mesta, sa holom i aperitiv barom. Dva košarkaška terena i trim staza, po kojoj je konačište i dobilo ime, nalaze se u neposrednoj blizini objekata. Zbog bogatih dodatnih sadržaja i mirnog naselja u kome se nalazi idealno je mesto za smeštaj dece.

Kontakt:

Adresa: Karaula 15, Zlatibor

Telefon: +381 31 3843 043

E-mail: sporttrim@gmail.com, office@sporttrimzlatibor.rs

Internet adresa: www.sporttrimzlatibor.rs


TURISTIČKO REKREATIVNI KOMPLEKS „ZLATIBOR“


Ovaj multifunkcionalni objekat je jedinstven na Zlatiboru, pre svega zbog savremene sportske dvorane i obezbeđenog parkinga za automobile i autobuse. Smeštajni deo Turističko rekreativnog kompleksa Zlatibor je pansion sa tri zvezdice. Nalazi se svega stotinak metara od jezera i centra Zlatibora.

Objekat raspolaže sa 36 smeštajnih jedinica, odnosno 27 soba (jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne), 8 studio apartmana i rezidencija od 120 m². Ukupan smeštajni kapacitet STC Zlatibor je 70 ležaja i 10 pomoćnih ležaja.

Pansionski restoran se nalazi na prvom spratu, a kapacitet je oko 100 stolica. Na trećem spratu je recepcija u čijem sklopu se nalazi hol sa kafeom. Sa terase kafea gosti mogu posmatrati događaje u sportskoj dvorani. Idealan je za semeštaj studenata, đaka, kao i polaznika letnjih i zimskih kampova.

Kontakt:

Adresa: Ulica Sportova bb, Zlatibor

Telefon: 031/848-140; 060/48-48-140

E-mail: stczlatibor@gmail.com

Internet adresa: www.stczlatibor.rs


STUDENTSKO ODMARALIŠTE „RATKO MITROVIĆ“


Odmaralište predstavlja kompleks sastavljen od 4 vile (Srbija, Zlatibor, Lovćen i Romanija) koje se nalaze u borovoj šumi nedaleko od centra Zlatibora, a pruža izuzetne uslove za odmor gostiju, ali i organizovanje skupova i seminara.

Gostima je na raspolaganju 150 soba (1/1, 1/2, 1/3 i 1/4) i apartmana (1/2, 1/3 i 1/4) ukupnog kapaciteta oko 300 ležaja. U okviru objekta nalaze se 4 kongresne dvorane, dve veće od 276 i 240 mesta i dve manje od 60 i 30 mesta.

Duh zlatiborskog kraja gosti mogu osetiti uživajući u jelima pripremljenim u restoranu, ukupnog kapaciteta 250 mesta. U okviru kompleksa nalaze se i sportski tereni (fudbalski, košarkaški, odbojkaški, teren za rukomet i teniski teren), kao i teretana.

Kontakt:

Adresa: Ulica sportova 13, Zlatibor

Telefon: 031/841-369

E-mail: studentsko@gmail.com


KONAČIŠTE „ZLATNI DVOR“


U naselju Đurkovac, 300 metara od centra Zlatibora, nalazi se Konačište Zlatni dvor. Raspolaže sa 11 smeštajnih jedinica i to 1 studio apartman (šest osoba), 7 studija (trokrevetni i četvorokrevetni) i 3 sobe (jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne) ukupnog kapaciteta 50 ležaja.. Ceo objekat pokriven je bežičnim internetom i sve smeštajne jedinice imaju kablovsku televiziju, sopstveno kupatilo sa peškirima i fenom, terasu, a studio apartmani imaju i mini kuhinju. Za sve goste obezbeđen je besplatan parking prostor. U sklopu konačišta nalazi se restoran otvorenog tipa koji ima 90 mesta i 40 mesta na terasi. Objekat je idealan za organizovan smeštaj manje grupe dece do 50 mesta, a restoran je pogodan za organizaciju manjih slavlja, radionica i rođendana.

Kontakt:

Adresa: Ulica Jovanke Jeftanović 85, 31315 Zlatibor

Telefon: 031/845-236; 031/845-095; 061/324-37-67

E-mail: zlatnidvorzlatibor@gmail.com 

Internet adresa: www.zlatnidvor.rs 


HOTEL „DIJAMANT“


Hotel Dijamant na Zlatiboru ima dve zvezdice i nalazi se na 100 metara od autobuske stanice u neposrednoj blizini centra. Ukupan kapacitet objekta je 125 ležaja u 28 smeštajnih jedinica. Hotel raspolaže sa 20 soba (dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne), kao i sa 8 dupleks apartmana (petokrevetni, šestokrevetni i sedmokrevetni – u zavisnosti od želje gosta). Svaka soba i apartman poseduju kupatilo, kablovsku televiziju, bežični internet i telefon. U sklopu objekta nalazi se i restoran u kome gosti mogu uživati u specijalitetima nacionalne kuhinje. Ispred hotela nalazi se bašta i prostran parking. Idealan je za smeštaj deca na rekreativnim i nastavama u prirodi, ekskurzijama i sportskim pripremama, a najveći procenat gostiju ovog objekta predstavljaju upravo deca.

Kontakt:

Adresa: Jovanke Jeftanović bb, Zlatibor

Telefon: 031/841-564; 031/845-093

E-mail: hoteldijamant@gmail.com

Internet adresa: www.hoteldijamant.rs 


HOTEL „ZELENKADA“


Hotel Zelenkada je jedan od prvoizgrađenih hotela na Zlatiboru i diči se sa svoje tri zvezdice. Prepoznatljiv je po svom neobičnom izgledu, kao i po ljubaznom osoblju. Hotel je smešten na samo nekoliko stotina metara od turističkog centra Zlatibor i raspolaže sa 45 soba i 4 apartmana ukupnog kapaciteta do 150 osoba. Gostima je zagarantovan miran boravak sa veoma lepim pogledom sa jedne strane na prostrane livade i šumu, dok je sa druge strane divan pogled na centar planine. Gostima su na raspolaganju restoran kapaciteta oko 150 mesta, aperitiv bar sa predivnom terasom i bilijar sala. Hotel je idealan za organizovan boravak dece jer pored odličnih uslova za smeštaj, izolovani su od gradske gužve i svoje slobodno vreme mogu provesti u prirodi organizujući brojne aktivnosti na zlatiborskim livadama koje okružuju objekat.

Kontakt:

Adresa: Gajevi 1, 31315 Zlatibor

Telefon: +381 65 846 00 84

E-mail: office@hotelzelenkada.rs

Internet adresa: www.hotelzelenkada-zlatibor.com


KONAČIŠTE SUNCE


Konačište „Sunce“ se nalazi na 500 metara (10 minuta laganog hoda) od Kraljevog trga, u naselju Sloboda, u blizini kompleksa Titove vile. Raspolaže sa 85 ležaja, raspoređenih u 26 smeštajnih jedinica odnosno 21 soba (dvokrevetne, trokrevetne, četvorokrevetne sobe) i 5 apartmana (petokrevetni). Sve smeštajne jedinice poseduju kupatila sa tuš kabinom, LCD televizor, uz besplatnu kablovsku televiziju i bežični internet. Gostima je na raspolaganju restoran i kafe bar na trećem spratu sa širokim pogledom na zlatiborske vrhove, kao i lobi bar u prizemlju. Svim gostima obezbeđen je besplatan parking, 24 časa pod video nadzorom. Idealan je za organizovani boravak dece na ekskurzijama, rekreativnim i nastavama u prirodi, kao i sportskim pripremama jer pored odličnih ulova za smeštaj izdvojen je od gradske gužve.

Kontakt:

Adresa: Kiridžijska bb, Zlatibor

Telefon: +381 64 643 16 60

E-mail: suncezlatibor@gmail.com

Internet adresa: www.konacistesunce.rs


VILA DOMAĆI KUTAK


Vila Domaći kutak se nalazi u naselju Rujno, a od centra Zlatibora i autobuske stanice je udaljena oko 500 metara. Vila raspolaže sa 24 smeštajne jedinice koje su različitih kapaciteta: dvokrevetne, trokrevetne, četvorokrevetne sobe i dupleksi - dve odvojene spavaće sobe sa ukupno pet do osam ležajeva. Svaka soba poseduje televizor, bežični internet, sef, mini bar, telefon, kupatilo sa fenom i peškirima. Vila Domaći kutak poseduje i restoran kapaciteta do 100 gostiju, kao i kafe bar. Na raspolaganju je i višenamenska sala opremljena audio i video opremom potrebnom za održavanje nastave, seminara i rekreaciju, diskoteka, sportski tereni za košarku, odbojku, mali fudbal i tenis. Vila je pogodna za organizaciju rekreativne nastave, za smeštaj dece na sportskim pripremama.

Kontakt:

Adresa: Jovanke Jeftanović, 31315 Zlatibor

Telefon: +381 031 841 026


KONAČIŠTE „KRISTAL“


Konačište Kristal se nalazi u naselju Obudojevica u neposrednoj blizini centra, autobuske stanice, pijace i ski-lifta. Konačište poseduje apartmane sa restoranom za ishranu. Konačište raspolaže sa 8 apartmana ukupnog kapaciteta 37 ležaja (postoji mogućnost za dodatne ležaje). Apartmani su različite veličine, strukture i boje, a opremljeni su udobnim krevetima, funkcionalnim kupatilima, televizorima, telefonima, internetom, kuhinjama i mini barovima. Restoran za ishranu je klimatizovan kao i kuhinja koja je tehnički i tehnološki opremljena uređajima najekskluzivnijih svetskih proizvođača. Kapacitet restorana je 60 mesta. Idealan je za smeštaj dece na organizovanim putovanjima.

Kontakt:

Adresa: Narcisa 1, Zlatibor

Telefon: 031/841-945; 063/781-98-23

E-mail: kristalzlatibor@gmail.com

Internet adresa: www.kristalzlatibor.com


APARTMANI „TRIM“


Apertmani “Trim” nalaze se u naselju Sloboda u blizini Titove vile. U sastavu objekta su dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne sobe i apartamni sa ukupnim kapacitetom od 60 ležaja, kao i obezbeđen parking pod video nadzorom. Sve sobe sadrže kupatilo, komplet opremljenu kuhinju i spavaći deo koji je opremljeni sa: TV, DVD, telefonom, ličnim sefom, klimom, fenom. Kao specijalne pogodnosti izdvajaju se: bežicni internet, DVD klub i kombi prevoz za potrebe gostiju. Trim Zlatibor je objekat pod protivpožarnom, SOS, alarmnom i video zaštitom. Idealan je za boravak dece na ekskurzijama, rekreativnim i nastavama u prirodi, sportskim pripremama jer pored odličnih uslova za smeštaj dece, izdvojen je od gradske gužve, a opet u blizini svih sadržaja.

Kontakt:

Adresa: Kiriđijska bb, 31315 Zlatibor

Telefon: +381 (0)62/ 75-71-90; +381 (0)62 757-076

E-mail: trimsports@yahoo.com

Internet adresa: www.trimapartmani.com


VILA JELENA 


Vila Jelena se nalazi u naselju Obudojevica na sveg 100 metara od ski staza I 300 metara od turističkog centra. Vila raspolaže sa 11 smeštajnih jedinica, kapaciteta do 55 kreveta. Sve smeštajne jedinice imaju svoje parking mesto, kupatilo, terasu, kablovsku televiziju i bežični internet. U sastavu vile nalazi se restoran koji gostima nudi uslugu polupansion "a la carte" i predivnu letnju baštu. Idealan je za smeštaj dece na ekskurzijama, rekreativnim i nastavama u prirodi, kao i sportskim pripremama.

Kontakt:

Adresa: Katunska 2, 31315 Zlatibor

Telefon: +381 (0)31 841 463, +381 (0)69 32 32 320

E-mail: sutrjelena@mts.rs 

VILA SOFIJA


Konačište Vila Sofija se nalazi nedaleko od skijališta Obudojevica, 400m od autobuske stanice Zlatibor. Ono što Vila Sofija nudi je mir, komfor, privatnost i ljubaznost osoblja. Svojim gostima nudi četiri delux apartmana, dva manja apartmanai 8 dvokrevetnih soba sa kupatilom, maksimalnog kapaciteta do 60 dece. Apartmani su moderno dizajnirani i opremljena najsavremenijom opremom, kablovskom televizijom, bežičnim internetom, hidromasažerima, zatim bade mantilima, papučama... U sklopu objekta je na raspolaganju i salon gde gosti mogu da se druže, a najmlađi da se igraju. Objekat je izuzetno pogodan za organizaciju rekreativne nastave i za smeštaj dece na sportskim pripremama, u čemu zaposleni imaju veliko iskustvo.

Kontakt:

Adresa: Vila Sofija Zlatibor, Bačijska 4, 31315 Zlatibor

Telefon: +381 (0)60/ 49-40-337, +381 (0)60/ 60-69-780, +381 (0)31/ 522-885

E-mail: vilasofijazlatibor@gmail.com

Internet adresa: www.vilasofija.com


TENISKI KLUB „SPRINGS“


Teniski centar „Springs“ otvoren je 2010. godine. Nalazi se na 2,5 kilometara od magistralnog puta Beograd – Južni Jadran i delom se naslanja na regionalni put Zlatibor – Sirogojno. Time je Zlatibor dobio mogućnost za aktivno promovisanje teniskog sporta i organizovanje dečijih teniskih kampova i turnira. Centar se prostire na 4 hektara. Odvojen je od naseljene zone i okružen predivnom prirodom. Centar raspolaže sa 7 šljakastih terena, svlačionicama, teniskim klubom, kafeom i apartmanima za smeštaj tenisera.

Kontakt:

Adresa: Rudine, Potoci, Zlatibor

Telefon: +381 64 137 13 10


ODMARALIŠTE “GOSTILJSKA VRELA”


U neposrednoj blizini Gostiljskog vodopada, na oko 30 km od užeg centra Zlatibor u selu Gostilje nalazi se konačište “Gostiljska vrela”. Objekat raspolaže sa 16 soba (jednokrevetne, dvokrevetne, trokrevetne i četvorokrevetne sobe) ukupnog kapaciteta 45 ležaja. Sve sobe su moderno opremljene sa svojim kupatilom, bežičnim internetom i kablovskom televizijom. U okviru objekta nalazi se nacionalni restoran Gostiljska vrela, a u neposrednoj blizini je igralište za košarku, bazen, fudbalski teren i mini zoološki vrt. Ovaj objekat, pored odličnih uslova za smeštaj, gostima nudi mir, boravak u očuvanoj prirodi, mogucnost sportskih aktivnostici sve to uz šum gostiljske reke i vodopada koji se nalazi u neposrednoj blizini. Objekat je idealno mesto za organizovanje rekreativnih i nastava u prirodi, kao i sportskih priprema za decu.

Kontakt:

Adresa: Selo Gostilje b.b. 31315 Zlatibor

Telefon: +381 (0)31/870-044, +381 (0)61/603-45-51

E-mail: gostiljska.vrela71@gmail.comm

Internet adresa: www.gostiljskavrela.com


ODMARALIŠTE "BELA BREZA"


Odmaralište "Bela breza" nalazi se na 17 kilometara od centra Zlatibora, u mestu Rožanstvo. Okruženo proplancima, pruža idealne uslove za odmor i rekreaciju dece predškolskog i mlađeg školskog uzrasta. Među najomiljenije goste odmarališta svakako spadaju učenici osnovnih škola, od prvog do četvrtog razreda, i njihovi pedagozi, koji na Zlatibor dolaze na rekreativnu nastavu.

Pored nastave i aktivnosti u prirodi, prostor odmarališta je koncipiran tako da se neometano mogu održavati i razna predavanja i seminari u restoranu i višenamenskoj sali, koja se uveče pretvara u diskoteku, mesto izuzetno pogodno za raznorazna takmičenja i manifestacije. Opremljena je potrebnom audio i video opremom, pa se lako može prilagoditi u prostoriju za zabavu i animaciju dece, a ovo odmaralište poseduje i zatvoreni bazen.

Kontakt:

Adresa: Rožanstvo, 31315 Zlatibor

Telefon: 031 835 114

Internet adresa: www.belabreza.rs


SRC „VIVA SPORT“ – SIROGOJNO


Objekat Viva Sport nalazi se u zlatiborskom selu Sirogojno na 26 kilometara od centra Zlatibora. Raspolaže sa 150 ležaja u sobama I kategorije koje su opremljene pojedinačnim kupatilima sa tuš kabinama i televizijskim prijemnicima. Takođe u sastavu objekata su: Kafe-restoran, dve savremeno opremljene učionice sa bibliotekom i 6 internet konekcija, diskoteka opremljena sa video bimom, karaokama, laserom i savremenim ozvučenjem, zatvorena sportska hala (košarka, rukomet, mali fudbal, odbojka, stoni tenis), prodavnicom autentičnih suvenira zlatiborskoj kraja, otvorenim sportskim terenima i parkom sa rekvizitima za dečju zabavu.

Kontakt:

Adresa: Sirogojno 406, 31315 Zlatibor

Telefon: 031 38022061

Internet adresa: www.vivasport.rs

Dečiji i omladinski turizam X