Jahanje


Sportsko i rekreativno jahanje jedna je od najpopularnijih aktivnosti u kojoj mogu uživati sve generacije. Ovakav vid aktivnosti predstavlja pravi užitak za sve posetioce Zlatibora zbog prelepih planinskih pejzaža i svežeg vazduha. Na pogodnim zlatiborskim terenima u sportskom i rekreativnom jahanju konja može može se uživati na nekoliko lokacija.

Ranč „Zova“ nalazi se u mirnom delu Zlatibora, svega dva kilometra od centra naselja, u živopisnom planinskom ambijentu. Svim posetiocima pruža izvanredne uslove za sportsko i rekreativno jahanje. Vreme provedeno na ranču jedinstvena je prilika da posetioci svih uzrasta jednostavno i brzo savladaju veštinu jahanja. Zaljubljenicima u avanturu i izazov na raspolaganju je škola jahanja, mogućnost terenskog jahanja, kao i iznajmljivanje kočija i fijakera. Ranč „Zova“ raspolaže sa 10 odraslih konja i pet ponija, a u ambijentu ranča, pored konja, mogu se pogledati i druge domaće životinje u mini zoo vrtu.

+381 (0)64 466 01 29
+381 (0)64 290 15 08

Ergela „Milinković“ – konji ergele „Milinković“ mogu se naći na livadi kod restorana „Koliba kod Milunke“, a vlasnik ergele je licencirani instruktor jahanja sa višegodišnjim iskustvom. U ergeli „Milinković“ na raspolaganju su individualni ili grupni časovi jahanja. Konji se mogu iznajmiti za terensko jahanje, a za turiste koji nisu zainteresovani za časove ili terensko jahanje, već bi samo da se oprobaju u ovom sportu ergela organizuje kratke ture.

+381 (0)64 27 89 066

Konji za rekreativno i terensko jahanje, kao i kočije za vožnju mogu se iznajmiti i na poligonu koji se nalazi iznad zlatiborske pijace, nedaleko do centra i Avantura parka.

Reservation
Jahanje X