Zlatiborsko kulturno leto

Vreme održavanja: Jul i avgust

Mesto održavanja: Zlatibor

Zlatiborsko kulturno leto čini niz različitih priredbi kulturno-zabavnog karaktera u cilju sadržajnijeg i kvalitetnijeg boravka gostiju na Zlatiboru, a održavaju se na letnjoj pozornici na Kraljevom trgu, u Tić polju, Čajetini i selima nedaleko od turističkog centra.

Program kulturnog leta čine različite priredbe kulturno-zabavnog karaktera, kao što su koncerti poznatih estradnih umetnika iz zemlje i regiona, koncerti kulturno umetničkih društava, hora, klasične muzike, trubačkih orkestara, pozorišne predstave na otvorenom, kao i predstave za najmladje, razne animacije za decu i odrasle. Takođe organizuju se i snimanja pojedinih zabavno-muzičkih emisija, festivali i muzička takmičenja. Organizuju se i razna sportska takmičenja na kojima su učesnici profesionalni sportisti, ali i brojni sportski susreti za amatere i one koji žele da sačuvaju neke tradicionalne sportske discipline. Organizatori ovih manifestacija su različiti subjekti, ali sve priredbe su koordinisane i promovisane od strane Turističke organizacije kao jednistveni program – Zlatiborsko leto.

Pored toga, manifestacije čine boravak gostiju na Zlatiboru sadržajnijim i kvalitetnijim, a zadovoljenje kulturno-zabavnih potreba posetilaca je osnovni cilj organizovanja kulturnog leta.

Reservation
Zlatiborsko kulturno leto X