Međunarodni festival sportskog filma

Vreme odravanja: kraj avgusta
Mesto održavanja: Kulturni centar Zlatibor

Međunarodni festival sportskog filma koji se održava svake godine krajem juna, je festival takmičarskog karaktera u kategorijama dokumentarnih i igranih filmova iz celog sveta sa temom sporta. Sport je jedna od najvažnijhih aktivnosti za promociju naše zemlje u svetu, a sportski film ima ogromnu ulogu u afirmaciji ne samo filmske umetnosti već i vrednosti sportskog načina života. Ovaj festival okuplja filmske autore i značajne vrhunske sportiste iz zemlje i sveta.

Svake godine po odluci saveta i stručnog međunarodnog žirija, festival dodeljuje nagrade filmskim autorima za najkvalitetnije filmske projekte, a takođe dodeljuje i nagrade za životno delo iz oblasti sporta i filma. Pored filmskog programa, ovaj festival ima i prateće programe, predstavljanje sportskih saveza gradova i sportista iz tih mesta, panel diskusije uz učešće filmskih radnika i umetnika, medija i teoretičara filma iz zemlje i inostranstva.

Organizator je udruženje Međunarodnog sportskog filma Zlatibor pod pokroviteljstvom Opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor. 

Reservation
Međunarodni festival sportskog filma X