Trim staze, teretane na otvorenom i dečija igrališta

Zlatibor je planina zdravlja i aktivnog odmora, pa brojni turisti i meštani veliku pažnju posvećuju fizičkim aktivnostima i zdravim životnim navikama. U tome im u velikoj meri pomažu brojne teretane na otvorenom, trim staze i vežbališta koja su uređena na nekoliko lokacija u turističkom centru planine, kao i na najposećenijim izletištima i okolnim selima, a ljubiteljima rekreativnog vežbanja na raspolaganju su potpuno besplatno.

Na Zlatiboru su pored sportskog parka uređene još dve trim staze sa spravama za vežbanje. U hladovini borove šume, iznad hotela „Iris“, ka dečijem vrtiću, uređena je savremena trim staza dužine 290 metara, čija podloga je tartan. U naselju Karaula nalazi se trim staza dužine 740 metara koja je formirana na mekoj podlozi.

Teretane na otvorenom i igrališta za decu nalaze se na nekoliko lokacija u turističkom centru Zlatibora, pa se male oaze vežbanja i zdravih navika mogu naći u borovoj šumi ispod hotela „Palisad“, na padini ispod košarkaških terena i odmarališta „Sunčani breg“, u naselju Palisad (na uglu ulica Kiridžijska i Andrije Jevremovića), preko puta hotela „Olimp“ (ugao ulica Miladina Pećinara i Sportova). LJuljaške, klackalice, tobogani, panoramski točak i druge sprave za igru na raspolaganju su za najmlađe posetioce, što sportski park čini multifunkcionalnim prostorom sa mnoštvom sadržaja za celu porodicu. Na pešačkoj stazi prema spomeniku koja vodi ka Šumatnom brdu takođe se nalazi teretana na otvorenom.

Vežbališta i igrališta za decu uređena su i u okviru kompleksa Ski centra Tornik, u parku u Čajetini, Sirogojnu i na izletištu pokraj vodopada u Gostilju.

Reservation
Trim staze, teretane na otvorenom i dečija igrališta X