Seoski turizam

Zlatibor je planina izuzetne lepote. Veliko prostranstvo blago zatalasane visoravni karakterišu bujni pašnjaci, ispresecani rečicama i potocima. Zlatiborski pejzaži nesvakidašnji su doživljaj za ljubitelje šetnji i uživanja u mirisima rascvetalog planinskog bilja i šuma bogatih zlatnim borom, jelama i smrekama.

Zlatiborska sela su živopisna i lepa, što čini da Zlatibor ima izvanredne uslove za razvoj seoskog turizma i to u: Sirogojnu, Gostilju, Rožanstvu, LJubišu, Šljivovici, Tripkovi, Mačkatu, Rudinama, Semegnjevu, Krivoj Reci…

Pored dobre saobraćajne povezanosti, sela su odgovarajuće opremljena za smeštaj i boravak gostiju. Očuvana prirodna sredina, zdrava hrana i čiste vode, način života u kome se čuvaju tradicionalne vrednosti, koje su uglavnom zaboravljene, čine zlatiborska sela autentičnim i privlačnim za goste.

Skoro svako selo ima neki kulturno-istorijski lokalitet koji se može posetiti i tako saznati nešto o prošlosti. Privlačne su mistične priče i legende koje se ispredaju u ovom kraju.

Turisti, po želji, mogu učestvovati u poslovima običnog seoskog domaćinstva, uključujući i radove u polju.


Čuvena gostoljubivost zlatiborskih domaćina, koji gosta primaju kao prijatelja, učiniće boravak u seoskom ambijentu posebnim i nezaboravnim.
Ukoliko želite da osetite čari zlatiborskih sela gostima na raspolaganju stoje smeštajni kapaciteti u svim selima ovog kraja.


Seoski turizam X