Visoravan Zlatibora – selo Semegnjevo

Semegnjevo je živopisno zlatiborsko selo koje se prostire na prosečnoj nadmorskoj visini od oko 1000 m, a od centra Zlatibora udaljeno je 14 kilometara. Kroz selo protiče rečica Bele Vode na kojoj su izgrađena tri kupališta Kod Komša, Zlatiborska jezera i Trčinoga, omiljena izletišta brojnih posetioca Zlatibora tokom letnje sezone.

U centru sela nalazi se crkva brvnara posvećena prazniku Rođenja Svetog Jovana Krstitelja, podignuta 1927. godine. Crkveni ikonostas oslikala je slikarka Danica Šišović i svojim talentom ulepšala ovaj biser tradicionalnog seoskog graditeljstva.

Kroz jedan deo sela protiče reka Kamešina koja se obrušava sa litice visoke 12 metara i pravi vodopad Skakavac, nesvakidašnji i manje poznat prirodni fenomen zlatiborskog kraja.

Semegnjevo je idealna destinacija za odmor daleko od svih briga modernog sveta. Boravak u selu može biti upotpunjen pešačenjem do vrha Viogor i okolnih brda, vožnjom bicikla kroz šumske staze, pecanjem na čistim planinskim potocima. Svaka aktivnost je pravo uživanje u iskonskoj, beskrajnoj lepoti.

Visoravan Zlatibora – selo Semegnjevo X