Vodice - razglednica Zlatibora

Na desetak kilometara, magistralnim putem prema primorju, nalazi se netaknuti deo prirode, koji svojom lepotom očarava i najprobirljivije posetioce. Predeo sa Vodica, zeleni travnati tepih ispresecan krivudavim Crnim Rzavom i prošaran borovima, je najprepoznatljiviji motiv Zlatibora koji se nalazi u gotovo svim prospektima i razglednicama ove planine.

Priča o Vodicama počinje mnogo ranije, još 1750. godine kada je čuveni sarajevski trgovac, Hadži Nikola Selak otkrio ovaj prelep kraj i u njemu sagradio letnjikovac. Mesto koje je kao sa razglednica, netaknute prirode okruženo planinskim vrhovima Tornika, Čigote i Murtenice.

Na samo 600 metara od samog centra sagrađen je tematski park “El Paso City” koji je dobio naziv po istoimenom gradu u Sjedinjenim Američkim Državama. Reka koja protiče ovim kompleksom deli ga na dve celine, na američki i srpski deo, tako da “El Paso City” predstavlja i mesto susreta dve kulture. S jedne strane reke nalazi se kaubojski grad i indijansko selo, dok je na drugoj obali smešten srpski deo sa crkvom i simpatičnim zlatiborskim zaseokom.

Vodice su mesto koje predstavlja omiljeno izletište lokalnog stanovništva, ali i svih posetilaca Zlatibora za jednodnevne piknike sa porodicom ili prijateljima, na kom će se zasigurno uživati u ovom jedinstvenom kutku prirode i na kom će se napraviti najlepše fotografije.

U centru Vodica se nalaze odmarališta Lovac i Boem, kao i tereni za fudbal i košarku. Nedaleko od centra nalazi se naselje sa luksuznim apartmanima.

Reservation
Vodice - razglednica Zlatibora X