Kongresni turizam

Zlatibor je jedan od naših najvećih centara kongresnog turizma. Veliki broj kongresa, seminara i simpozijuma održava se ovde tokom cele godine jer za to postoje izuzetni tehničko-organizacioni uslovi. Kongresni centar "Srbija" ima dvoranu čiji je kapacitet 650 mesta sa odgovarajućom audio i video opremom, galerijom kongresne dvorane i malom salom od 100 mesta.

Kongresni centar Koledo hotela "Zlatibor Mona", kapaciteta do 500 mesta, opremljen je najmodernijom tehnologijom, klimatizacijom, ozvučenjem i rasvetom. Po potrebi ovaj multifunkcionalni prostor se deli u dve ili tri nezavisne celine, koje raspolažu komfornim predprostorom. Za potrebe organizacije velikih skupova, kongresni prostor pruža mogućnost uspostavljanja izlagačkog prostora u foajeima kongresnog centra, recepciji i letnjoj bašti.

Za sekcijski rad ili rad u manjim grupama u hotelu "Zlatibor Mona" na raspolaganju je Biznis centar sa 4 bord sale za 15-20 osoba u teatar stilu. Sale su opremljene kompjuterom, projektorom i platnom, klimom, ozvučenjem...

Specijalna bolnica "Čigota" u svojoj ponudi raspolaže kongresnom salom od 300 mesta, izložbenim prostorom, projekcijskom opremom, kao i mogućnošću za simultano prevođenje. Poseduje i dve manje sale sa 30, odnosno 60 mesta.

Uskoro se na Zlatiboru očekuje otvaranje kongresnog centra u kojem će biti moguće prihvatiti 1.000 učesnika.

Kongresni turizam X