Tornik - El Paso City

Ski centar „Tornik“ je najveće skijalište na Zlatiboru. Udaljen je od turističkog centra Zlatibora 9 kilometara. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 – 1.490 metara. Na ovom skijalištu ima pet staze (Čigota, Tornik, Ribnica, Zmajevac i Stankova ravan ) ukupne dužine oko 10 kilometara. Ski centar Tornik je atraktiv kako zimi tako i leti. Šestosedna žičara se tokom letnjih meseci koristi za panoramsku vožnju, a u ovom centru postoji i nova vrsta instalacije tzv. „tjubing“, koja, kao i sama žičara, može da se koristi i u letnjem i u zimskom periodu godine i pruža neizmerno zadovoljstvo i uzbuđenje svima koji odluče da je isprobaju. Ski centar je opremljen i dečijim igralištem i karuselom. Od letnjih sadržaja tu su još I bob na šinama, avantura park, teren za mini golf, multifunkcionalni sportski tereni i zip line.

El Paso Zlatibor smešten je u prelepoj prirodi u kojoj se smenjuju pašnjaci i borova šuma, na samo 14 kilometara od centra Zlatibora, na magistralnom putu ka Jadranskoj obali. Dobio je naziv po istoimenom gradu u Sjedinjenim Američkim Državama. Reka koja protiče ovim kompleksom deli ga na dve celine, na američki i srpski deo, tako da “El Paso City” predstavlja i mesto susreta dve kulture. S jedne strane reke nalazi se kaubojski grad i indijansko selo, dok je na drugoj obali smešten srpski deo sa crkvom i simpatičnim zlatiborskim zaseokom.

“El Paso City” ima šatore, karavane, hotel i brvnare u kojima može da ugosti oko 100 gostiju. Od dodatnih sadržaja grad ima restoran, kafe poslastičarnicu, muzej starih predmeta, teretanu…

PROGRAM IZLETA:

• Polazak u jutarnjim časovima sa Zlatibora
• Prevoz autobusom / minibusom
• Dolazak na ski centar Tornik ( vremensko ostajanje na skijalištu zavisi od dogovora sa organizatorom )
• Nastavak puta ka El Paso city-u ( vremensko ostajanje u El Pasu takođe zavisi od dogovora sa organizatorom putovanja)

Cena po osobi 1.000,00 dinara.

U cenu je uključeno:

- Prevoz do ski centra Tornik I El paso city-a na Vodicama

U cenu nisu uračunati:

- Karta za vožnju žičarom na Torniku kao i karte za ostale sadržaje na Torniku

- Ulaznica u El Paso city

- Induvidualni troškovi putnika

*Cene su informativnog karaktera i zavise od organizatora putovanja

*Ovaj izlet organizuju: Trendy travel agencija i Čole tours

*Ovaj izlet se organizuje tokom sezone u zavisnosti od toga da li je ski centar Tornik otvoren za posetioce

*Sa agencijama je moguće organizovano posetiti i samo jednu od ove dve atrakcije i u tom slučaju cena iznosi 500,00 dinara. 
 Reservation
Tornik - El Paso City X