Lov

Zlatibor je planina koja se može pohvaliti odličnim uslovima za razvoj lovnog turizma. Na teritoriji opštine Čajetina 1902. godine osnovano je lovačko udruženje „Zlatibor“ koje i danas gazduje lovištem „Zlatibor“ , ukupne površine 55.767 ha, od čega lovne površine obuhvataju 45.000. U lovištu se gazduje srnećom divljači, divljom svinjom,a od sitne divljači zecom, poljskom jarebicom, prepelicom, divljom patkom. Od zveri u lovištu je gazduje vukom, lisicom i šakalom, a medved je prisutan u sve većem broju kao strogo zaštićena vrsta divljači. U narednom periodu planira se naseljavanje jelenske divljači. Lovište ima pet toplih čeka, 27 visokih čeka , 64 hranilišta za srneću divljač, 105 solišta i 95 hranilišta za sitnu divljač, 23 hranilice za divlje svinje i pet hranilišta za medveda.
U vlasništvu Udruženja nalazi se lovački dom sa tri smeštajne jedinice za smeštaj lovaca kao i sedam lovačkih kuća koje se nalaze u lovištu.

Svake godine, već duže od 38 godina, udruženje organizuje manifestaciju “Sabor lovaca Srbije” u kojoj učestvuju goste kako iz naše zemlje tako i iz inostranstva. U tri dana Sabora organizuju se takmičenja u lovnom sreljaštvu, naučni skupovi iz oblasti lovstva, lov vuka pogonom kao i brojni propratni sadržaji.

U okviru lovišta moguće je organizovatii komercijalni lov, a najveće interesovanje je za lov vuka sa čeke u zimskom period, lov prepelice, lov na srndaća i divlje svinje. Za komercijalni lov dugi niz godina zainteresovani su kako lovci iz Srbije, tako i iz inostranstva, pa je Udruženje ugostilo lovce iz zemalja regiona, Italije, Mađarske I drugih evropskih zemalja.

Lovačko udruženje “Zlatibor” - +381 (0)31 3831 602

Reservation
Lov X