Sportske hale

Turističko rekreativni kompleks Zlatibor

Turističko rekreativni kompleks Zlatibor nalazi se na svega stotinak metara od samog centra, jezera i Kraljevog trga. Multifunkcionalni objekat, pored velike savremene sportske dvorane, ima i smeštajni i ugostiteljski sadržaj, kao i veliki parking. Sportska dvorana nudi najviše standarde za odigravanje utakmica i pripreme ekipa.
Površina hale je 1.500 m², visina 15 metara, kapacitet 712 sedišta, a sa teleskopskim tribinama može ugostiti i do 2.500 gledalaca. Dvorana raspolaže i sa VIP ložama, pogodnim za posebne goste i medije. Po potrebi dvorana može da se podeli na tri standardna košarkaška terena, što omogućava trening više ekipa istovremeno. Tokom godine veliki broj ekipa iz naše zemlje, ali i inostranstva dolazi na bazične pripreme ili pripreme pred velika takmičenja u ovu dvoranu. Održavaju se brojne košarkaške, rukometne i odbojkaške utakmice, takmičenja u borilačkim veštinama i boksu, ritmičkoj gimnastici, futsalu (mali fudbal)...

Turističko rekreativni kompleks Zlatibor
+381 (0)31 848 140
stczlatibor@gmail.com


Sportska hala u Čajetini

Sportska hala u Čajetini izgrađena je sredinom 80ih godina prošlog veka, a 8. novembra 2019. godine završeno je renoviranje kojim je dom čajetinskih sportista dobio savremen izgled i odličnu opremljenost.
Visina dvorane je devet metara, a kapacitet je 1000 mesta. Na raspolaganju korisnicima su i teretana, nove svlačionice, loža, a poseban prostor za druženje gledalaca i sportskih radnika je i prostrana galerija smeštena pored nove tribine. Dobroj funkcionalnosti dvorane doprinose i medicinska soba, spravarnice i medija centar.
Pobede u čajetinskoj dvorani najviše su slavili košarkaši Zlatibora dolaskom do Superlige i ABA2 lige, ali i odbojkašice i futsaleri istoimenog kluba. Brojne ekipe tradicionalno koriste dvoranu Sportskog centra Čajetina za pripreme, a među njima su KK Panatinaikos, Crvena zvzda i Partizan, mlađe selekcije reprezentacije i mnogi klubovi Srbije i regiona kako košarkaški, tako i odbojkaški, ali i takmičari iz drugih sportova.
Dvorana u Čajetini je prava baza razvoja lokalnog sporta jer je mesto održavanja treninga svih mlađih selekcija i školica, ali i prostor gde časove fizičkog vaspitanja sprovode učenici srednje škole.
Osim sportskih manifestacija, dvorana SC Čajetina je bila domaćin i kulturno – zabavnih događaja dokazavši se kao multifunkcionalan objekat.

Sportski centar Čajetina
+381 (0)31 383 22 56
+381 (0)31 383 19 98
ksc.cajetina@gmail.com


Balon sala

U vlasništvu Konačišta Braća Sekulić na Obudojevici nalazi se balon sala sa multifunkcionalnim terenom za košarku i odbojku. Balon sala je dimenzija 28 x 15 metara, sa mogućnošću grejanja tokom zimskog perioda. Teren je na tartan podlozi i idealno je mesto za organizaciju dečijih sportskih kampova.

Konačište Braća Sekulić
+381 (0)31 841 864
zdanje@mts.rs

Reservation
Sportske hale X