• Novosti >
  • Vesti >
  • Otvorena julska izložba u Kulturnom centru Zlatibor

Otvorena julska izložba u Kulturnom centru Zlatibor

U četvrtak 07. jula 2022. godine u 19:00 časova u galeriji Kulturnog centra održano je svečano otvaranje izložbe autora Tanje Starčević, Marije Stanojlović i Miroljuba Mikija Kršanina.
Dobrodošlicu prisutnima poželela je Andrijana Andrijašević, kao moderator i predstavnik Galerije. Zatim, nešto više o samim autorima, konceptu izložbe i radovima rekao je jedan od njih, Miroljub Miki Kršanin i istakao je da mesta poput Zlatibora definitivno inspirišu sve koji se bave kreativnim radom.
Marija Stanojlović rođena je 1972. godine u Pančevu. Diplomirala je na Akademiji primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, odsek keramika, 1996.
Samostalne izložbe: Galerija „Nova“ Pančevo (1996.), Kuća Đure Jakšića (Beograd, 1998.), Savremena galerija Centra za kulturu (Pančevo, 1999.), „Mali likovni salon“ (Kragujevac, 2000.), „Salon 77“ (Niš, 2004.), Savremena galerija Centra za kulturu (Pančevo, 2007.), ,,BMA” Rotterdam, (2007.), Galerija Singidunum (Beograd, 2019.), Galerija Čedomir Krsić (Pirot, 2021.), Savremena Galerija Pančevo (2021.), Galerija kulturnog centra ,,Zlatibor“ (2021.) Gradska galerija Paraćin (2021.). Više grupnih izložbi u Pančevu, Beogradu, Novom Sadu i Holandiji.
Miroljub Miki Kršanin je rođen 1953. godine. Živi i radi u Pančevu. Po obrazovanju je mašinski inženjer. Slikarstvom se bavi dugi niz godina. Poslednjih desetak godina vrlo intenzivno. Imao je više samostalnih i grupnih izložbi u uglednim Galerijama u zemlji i inostranstvu. Redovni je učesnik likovnih kolonija i susreta umetnika. S obzirom da se i profesionaln bavi dizajniranjem i primenom aluminijuma, u poslednje vreme intenzivno istražuje u domenu skulprure od 3D aluminijumskih formi. Na svojim mnogobrojnim putovanjima pravi putopisne filmove i reprtaže. Posle jednog takvog, zanimljivog putovanja po Mongoliji, napravio je veoma zanimljivu Izložbu putopisne fotografije pod nazivom „Mongolija, raširenih ruku“. Izložbu je svojim savetima pomogao a kasnije i otvorio naš proslavljeni slikar Miloš Šobajić.
Tanja Starčević rođena je 10.2.1985. godine u LJubljani. Završila je Užičku gimnaziju i Policijsku akademiju. Zaposlena je u Policijskoj upravi u Užicu, u policijskoj ispostavi, gde obavlja poslove pomoćnika komandira. Bavi se boksom i slikarstvom gde najradije bira tehnike akvarela i slikarskog ugljena a od motiva preferira ljudsku figuru i portrete, kao i morske pejzaže. Vešto prikazuje i gradske scene u akvarelu. Učesnica je nekoliko zajedničkih izložbi u zemlji i inostranstvu.
Izložba će biti otvorena za posetioce galerije Kulturnog centra Zlatibor tokom jula 2022. godine, svakog radnog dana od 10:00 do 17:00 časova.

Reservation
Otvorena julska izložba u Kulturnom centru Zlatibor X