• Novosti >
  • Vesti >
  • Bugarski novinari i turoperateri u maju na Zlatiboru

Bugarski novinari i turoperateri u maju na Zlatiboru

Srbija je ove godine zemlja partner na Sajmu turizma „Holiday and Spa Expo“ u Sofiji, što je rezultiralo da štand naše nacionalne turističke organizacije bude dobro posećen već prvog dana sajma.

Velikoj posećenosti srpskog štanda doprinela je i prezentacija Turističke organizacije Zlatibor, na kojoj su se posetioci sajma, kao i predstavnici medija i turističke privrede Bugarske, upoznali sa ukupnom turističkom ponudom ovog planinskog centra. Sa njima je dogovorena info-tura za maj, kada će imati priliku i lično da se uvere zašto je Zlatibor najposećenija planina Srbije.

Ovo je, inače, druga godina kako na sajmu u Sofiji učestvuje Turistička organizacija Zlatibor. To je i doprinelo da se broj bugarskih turista na Zlatiboru poveća.

Sajam u Sofiji ima dugu tradiciju, održava se 35 godina, a ove godine učestvuje preko 350 izlagača iz 23 zemlje. Sajamski prostor je u ''Inter ekspo centru'', manifestacija traje do 16. februara.

Podaci Republičkog zavoda za statistiku govore da je u Srbiji u 2017. godini boravilo 91.233 turista iz Bugarske, što je povećanje od dva odsto u odnosu na 2016. godinu.

Reservation
Bugarski novinari i turoperateri u maju na Zlatiboru X