Da li ste hrabri da sednete na kvad?

Dovoljno je samo zamisliti scenu: vetar u kosi, blatnjav put pod točkovima i adrenalin koji vam ne dozvoljava da se zaustavite, okolo beskrajno prostranstvo i zlatno-žuta polja prošarana nijansama crvene, ljubičaste i plave. Iznad vas naziru se snežno beli vrhovi i beskrajni svod, dok udišete najčistiji vazduh i upoznajete nova mesta na svojoj omiljenoj planini. Mnogima upravo ovako zvuči savršen dan. I nećemo vas lagati, jeste savršen. Zlatibor, je naime, jedno od retkih mesta u Srbiji gde se možete oprobati u vožnji kvadova. Pitanje je samo imate li dovoljno hrabrosti da se otisnete u sigurno najlepšu vožnju u vašem životu?

Bezbednost je na prvom mestu

Kao i svaki ekstremni sport, i vožnja kvadova zahteva izvesne mere predostrožnosti kako nijedan učesnik ne bi bio povređen. Iz tog razloga, na Zlatiboru su preduzete sve mere i bezbednost svih je zagarantovana. Kada se iznajmi kvad prođe se kratka obuka sa instruktorom kako bi svaki vozač naučio na koji način da pokrene i zaustavi vozilo i izbegao sve neprijatnosti koje bi se mogle desiti. Takođe, za iznajmljivanje četvorotočkaša potrebna je vozačka dozvola B kategorije, što garantuje sposobnost upravljanja vozilom. Svaki učesnik je osiguran i jedino što je potrebno jeste da dovoljno želite i što bi stari rekli, put pod noge!

Upoznajte nove horizonte

Mnogobrojne su maršute kojima se može upustiti u adrenalinsku avanturu na četiri točka. Neke od njih su vožnja ka Torniku, Zlatiborskim jezerima, Semegnjevu, Čigoti i spomeniku na Šumatnom brdu, ali i ruta može biti improvizovana. Kvadovi i četvorotočkaši mogu se iznajmiti na nekoliko lokacija u turističkom centru, a to su u Rujanskoj ulici, preko puta autobuske stanice i luna parka, kao i iznad pijace i Avantura parka. Osvojite Ribničko jezero, Tornik ili Obudojevicu na četvorotočkašu i upoznajte njihovu lepotu iz potpuno novog ugla i uživajte u pravom skladu prirode i mašine, čovekovog dostignuća. A za najmlađe posetioce u Dino parku postoji mogućnost iznajmljivanja kvada za decu, koji su potpuno osigurani, te ovo može postati nezaboravna avantura i za celu porodicu. Jer koliko ljudi može da se pohvali takvom uspomenom.

Kaže se da kome adrenalin jednom uđe u krv, taj će zauvek tragati za novim iskustvima i uspomenama. Vožnja kvadom je jedinstven i nezaboravan doživljaj, spoj uživanja u lepoti netaknute prirode i u vožnji modernog vozila potpuno prilagođenog terenu i zbog toga je izuzetno traženo u celom svetu. Ukoliko ste zaista spremni da pomerite svoje granice, vežite svoje pojaseve i avantura počinje. Vidimo se na Zlatiboru. Sve informacije o vožnji kvadovima, ceni i ruti, kao i o smeštaju na Zlatiboru možete pronaći na sajtu Turističke organizacije Zlatibor.

Reservation
Da li ste hrabri da sednete na kvad? X