Četiri razloga zašto je Zlatibor omiljeno mesto svih ljubitelja adrenalina

Da li je i vama krv koja uzavri u žilama omiljen osećaj? Iako, istini za volju, ekstremni sportovi nisu za svakoga, postali su izuzetno popularni proteklih godina i sve više mladih momaka, ali i devojaka se odlučuje da se oproba u tim disciplinama. Postoje razne aktivnosti koje će svaki „adrenalin džanki“ preporučiti, međutim ono što otežava bavljenje nekima od njih jeste što većina zahteva posebne uslove – od terena, opreme, vozila i mnogo čega drugog. Upravo zbog toga mnogi smatraju da neke od tih disciplina ni nisu razvijene na najbolji načn u našoj zemlji. Međutim, malo je poznato da je Zlatibor jedno od omiljenih utočišta za sve ljubitelje adrenalinskog izazova i da upravo ovde možete da se oprobate u nizu aktivnosti. Predstavljamo vam četiri razloga zbog kojih je Zlatibor poznata destinacija za sve adrenalinske zavisnike.

Jedinstvena vožnja kvadovima

Da li ste nekada poželeli da vozite popularne kvadove, odnosno terenske četvorotočkaše koji su idelni za uzbudljivu vožnju po planinama? Zlatibor je jedno od mesta gde možete obići sve obronke ovim vozilima. Otkrivanje novih vidikovaca i šumskih kutaka koji su potpuno skriveni od očiju ljudi čini tu vožnju nezaboravnom, a brzina, boravak u prirodi i rekreacija učinili su da je upravo po kvadovima Zlatibor i postao poznat u krugovima ljubitelja aktivnog odmora i adrenalinskih užitaka. Ukoliko se još uvek niste provozali kvadom, itekako vam preporučujemo da izdvojite vreme za ovu nezaboravnu i brzu vožnju.

Uvek možete premostiti prelepe pejzaže uz zip-line

Zip-line ili spuštanje niz žicu, prvobitno nastao kako bi se mogle premostiti reke i klisure na mestima gde nije moguće izgraditi most. Taj vid zabave se raširio i postao veoma popularan. Zamislite da sa nekoliko stotina metara posmatrate sve doline i brda Zlatibora, sve rečice i seoca. Na ovoj planini je moguće to učiniti na nekoliko lokacija i bilo da posetite LJubiš, Tornik, Avantura park ili Dino park možete uživati u čarima spusta uz panoramski pogled na sve prirodne lepote planinskog bisera. Upravo taj spust privlači turiste na Zlatibor uz utisak da je to nešto što se za života mora probati.

Ovde ni nebo nije granica

Spust sa nekoliko stotina metara nadmorske visine padobranom? Samo za najhrabrije, turistička ponuda Zlatibora obuhvata i paraglajding. Zbog pogodnih terena i odgovarajućih vazdušnih struja, paraglajding na Zlatiboru doživljava ekspanziju poslednjih godina. Uz iskusne instruktore i najpouzdaniju opremu budite sigurni da ćete „dotaći oblake“. Za sve one koji od malena maštaju o nebeskim svodovima, evo prilike i da ih dosegnu u paraglajding klubu „Avis“. Jer na Zlatiboru ni nebo nije granica.


Spust na stazi snova

Možda vam naša zlatna planina nije prva asocijacija za skijanje, ali verujte da se niko ko je došao da oseti zimsku čaroliju na ovdašnjim vrhovima nije pokajao. Bilo da skijate na visokom Torniku, na Obudojevici ili nekoj od staza za početnike spust će biti nezaboravan, ali i ono što nije mnogo poznato – biće pravo adrenalinsko uživanje. Skijaška sezona na Zlatiboru nudi pregršt dodatnih aktivnosti poput nordijskog skijanja i biatlona, za koje je konfiguracija terena idealna, ali i vožnju snouborda, školu skijanja i još štošta stvari zbog kojih treba na mapu ove zime da ucrtate Zlatibor.
Pored navedenih aktivnosti, prilika za aktivan odmor na najpoznatijoj srpskoj planini je pregršt, a navedeni su samo neki od načina uz koje će vam krv prostrujati venama. Ukoliko ste ljubitelj adrenalinskih sportova, Zlatibor je pravo mesto za vas. Sve informacije o aktivnostima na Zlatiboru možete pronaći na sajtu Turistička organizacija Zlatibor

Reservation
Četiri razloga zašto je Zlatibor omiljeno mesto svih ljubitelja adrenalina X