Čigota

Specijalna bolnica za štitastu žlezdu i metabolizam je moderna ustanova koja poseduje neophodnu dijagnostiku jedinstvenu na ovim prostorima. Nuklearna laboratorija sa RIA laboratorijom, omogućava da se dijagnostika patologije štitaste žlezde uradi brzo i efikasno prema savremenim standardima. U službi nuklearne medicine mogu se izvesti sledeća funkcionalna, morfološka i hemodinamička ispitivanja: nuklearna endokrinologija, nuklearna nefro-urologija, nuklearna hepatologija, nuklearna kardiologija, scintigrafija kostiju i zglobova, scintigrafija pljuvačnih žlezda. Što se tiče terapijske nuklearne medicine, sprovodi se radikalno lečenje hipertiroze radioaktivnim jodom.

U okviru ove specijalne bolnice je i Kabinet za osteodenzitometriju (određivanje gustine kostiju pomoću DXA aparata EXPLORER-HOLOGIC) i Služba za kardio-pulmonalnu dijagnostiku (dijagnostikovanje koronarne bolesti i određivanje kondicione funkcionalne sposobnosti kod sportista).

Laboratorija u sklopu prijemne službe može proveriti krvnu sliku. Kabinet za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju raspolaže svim neophodnim aparatima za elektroterapiju, elektrodijagnostiku i primenu toplotnih, hidro i kinezi terapijskih procedura.

U ovoj ustanovi se mogu obaviti i konsultantski pregledi kod profesora Medicinskog fakulteta iz Beograda: endokrinologa, endokrinih hirurga, fizijatara, gastroenterologa i kardiologa.

Specijalna bolnica "Čigota" nudi više vrsta zdravstveno-rekreativnih programa: Velnes program i Čigota program. U okviru Velnes programa postoje: menadžer (antistres) program, anticelulit program i program za štitastu žlezdu.

Program Čigota je dijetetsko-rekreativni program, koji oslobađa od viška kilograma dobro izbalansiranim planom dijeta i fizičkim aktivnostima. Ovim programom stvara se grupna pozitivna atmosfera i stiču informacije o značaju pravilne ishrane i rekreacije. Obuhvata: kompletno antropometrijsko merenje, biohemijsku dijagnostiku, niskokalorijsku ishranu (1200-1500 Kcal/dan), organizovane fizičke aktivnosti (šetnje, vežbe, plivanje), edukaciju, uputstva i preporuke za pravilnu ishranu. Od 2008. godine formiran je Centar za prevenciju i lečenje gojaznosti kod dece i adolescenata i program popularno nazvan "Čigotica". 

"Čigota" je specijalizovana ustanova koja se bavi lečenjem bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma. Pored mediciskog ima i hotelski deo za smeštaj gostiju koji žele da, boravkom u "Čigoti", odmarajući se, povrate ravnotežu duha i tela.
Hotelski deo raspolaže sa 168 smeštajnih jedinica (66 jednokrevetnih, 78 dvokrevetnih i 24 apartmana) ukupnog kapaciteta oko 300 ležajeva. Gosti mogu uživati u zlatiborskim specijalitetima u pansionskom restoranu (370 mesta) i restoranu „Zlatiborsko nebo“, ili uživati u ispijanju omiljenih napitaka, kao i „Čigota čaja“ u aperitiv baru ili letnjoj bašti. Tokom godine veliki broj kongresa, seminara i simpozijuma sa temom medicine se održava upravo u Čigoti koja raspolaže sa velikom kongresnom salom od 380 mesta i dve manje od po 60 mesta. Sve sale su opremljne sa modernom audio i video opremom i tehničkom podrškom.
Pravi raj za posetioce predstavlja savremeni velnes i relaks centar u kome gosti mogu uživati u zatvorenom poluolimpijskom bazenu, finskoj sauni, parnom kupatilu, ruskoj kupki i slanoj sobi, raznovrsnim tretmanima lica i tela ili u moderno opremljenoj teretani. U sklopu objekta se nalaze i tri multifunkcionalna terena sa asfaltnom podlogom i noćnim osvetljenjem. Tereni su za mali fudbal (ili rukomet), odbojku i košarku. Po potrebi sva tri terena mogu biti košarkaška. Tereni se uglavnom koriste za treninge i rekreaciju u okviru Čigota programa.
Ukoliko gosti žele da se opuste uz dobru knjigu, u okviru Čigote se nalazi i bogato opremljena biblioteka kao i galerija.


Podaci o pristupačnosti

Ispred ulaza u objekat postoje obeležena tri parking mesta. Na ulasku u objekat nalazi se rampa (22,5% nagiba). Ulaz u objekat je bez prepreka. Širina ulaznih vrata je 160 cm. Kretanje po objektu je bez prepreka. Objekat ima lift. U objektu postoje dve pristupačne sobe po standardu.

Više informacija možete naći na sledećem linku 


Kontakt:

Ulica: Dr. Dragoslava Zeke Smiljanića 30

Telefon: +381 31 597 597, +381 31 597 236

E-mail: office@cigota.rs

Internet adresa: www.cigota.rs


Reservation
Čigota X