• Novosti >
  • Vesti >
  • Završena letnja sezona na Ski centru Tornik

Završena letnja sezona na Ski centru Tornik

U nedelju, 18. septembra, završena je letnja sezona u ski centru Tornik.

Kao i prethodnih godina i ove sezone, ljubitelji planine imali su priliku da tokom letnjih meseci uživaju u brojnim aktivnostima, poput vožnje bicikala, vožnji bobom na šinama ili panoramskom vožnjom žičarom, kao i drugim sportsko-zabavnim sadržajima.

Pored mnogobrojnih sadržaja ovog leta Tornik je bio domaćin i veoma atraktivnih sportskih manifestacija međunarodnog karaktera kao što su “Nebeska trka” i “Tribalion”. Druga trka sezone "Tornik Sky Race" održana je 2. aprila u organizaciji Skyrunning asocijacije Srbije i Crne Gore sa preko 105 učesnika, dok je Tribalion održan poslednjeg radnog vikenda letnje sezone, 17. septembra, sa skoro 2000 učesnika.  Ove manifestacije pored sportskog karaktera u kome su  učesnici pomerali granice izdržljivosti zainteresovale su i veliki broj posmatrača koji su imali priliku da kroz ove aktivnosti upoznaju lepote Zlatibora.  

U narednom periodu Skijališta Srbije intenzivno rade na pripremama za novu zimsku sezonu na Torniku, a  ubrzo će se u pretprodaji naći ski pasovi po sniženim cenama. Ski centar „Tornik" nalazi se na nadmorskoj visini od 1.110 - 1.490m, 9 km od turističkog centra Zlatibor. Ukupan kapacitet skijališta je oko 5.400 skijaša na sat. Ski centar Tornik opremljen je sa šestosednom žičarom, kapaciteta 3.000 skijaša na sat, dva ski lifta tipa ”sidro”, ukupnog kapaciteta 2.400 skijaša na sat. Pet staza na raspolaganju je skijašima a to su, Čigota, Tornik, Ribnica, Zmajevac i Stankova ravan koje su pokrivene sistemom za veštačko osnežavanje.


Reservation
Završena letnja sezona na Ski centru Tornik X