• Novosti >
  • Vesti >
  • Završen zimski pozorišni festival za decu „Zlatiborska čarolija“

Završen zimski pozorišni festival za decu „Zlatiborska čarolija“

U četvrtak, 19. januara je zavšen zimski pozorišni festival za decu "Zlatiborska čarolija" koji je održan na Zlatiboru u pozorišnoj sali Kulturnog centra. Dečje pozorište uvek pored zabave i razonode nosi važne poruke, učeći decu vrlinama šta znači biti dobar, pravičan, pošten, vredan. Kroz ovu zabavu najmlađa publika je otkrila magiju pozorišne umetnosti. Za decu, bila je to prava zlatiborska čarolija, interaktivani komadi puni zapleta i dinamike u kome su se smenjivale lutke i glumci koja je pratila zanimljive priče glavnih junaka ježića Žožo, ružnog pačeta i Vasilise Prekrasne.

Prvog dana festivala, u utorak 17. januara mališani su imali priliku da uživaju uz predstavu „Ježić Žožo“, pozorišta za decu iz Kragujevca koja je mališanima pokazala koliko je važno istrajati u svojoj različitosti, čak ako si neobičan za svoje okruženje. Potom je u sredu gostovalo Narodno Pozorište iz Kruševca sa predstavom „Ružno pače“ koja pomaže detetu da savlada strahove, prihvati različitost kao kvalitet koji će ga obogatiti, prenoseći mu poruku da se samostalnost, moralna zrelost, kao i u uključivanje u svet odraslih, mogu postići jedino vlastitim delovanjem i preuzimanjem odgovornosti za svoje postupke. U okviru ovog festivala izvedena je i predstava „Vasilisa Prekrasna“ Narodnog pozorišta iz Užica, edukativna priča koja dokazuje da pojedinac može promeniti svet na bolje.

Najkvalitetnije predstave sa naših prostora su izvedene uz prisustvo velikog broja dece. Bilo je dosta smeha, mališani su oduševljeni predstavama, ali i zanimljivo kostimiranim glumcima s kojima su ostvarili interakciju. Organizatori zimskog pozorišnog festivala za decu "Zlatiborska čarolija" su Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor, sa namerom da održavanje ovog festivala postane tradicija, da i narednih godina kvalitetno ispuni boravak dece na Zlatiboru.

Reservation
Završen zimski pozorišni festival za decu „Zlatiborska čarolija“ X