• Novosti >
  • Vesti >
  • Vokalni sastav "Ogrlica od bisera - Đerdan" se predstavio zlatiborskoj publici

Vokalni sastav "Ogrlica od bisera - Đerdan" se predstavio zlatiborskoj publici

U okviru bogatog programa „Zlatiborskog kulturnog leta“ u nedelju 25. jula sa početkom od 20 časova vokalni sastav „Ogrilca od bisera – Đerdan" je u skoro 90 minuta programa zlatiborskoj publici predstavio svoj bogati repertorar.

Ovog puta je na Zlatiboru nastupilo 14 članica ovog ansambla uz muzičku pratnju harmonike Boška Perića.

Vesna, Nataša, LJilja, Rada, Mica, Tanja, Boba, LJiljana, Buba, Ivana, Nataša, Olivera, Milka i Jasna Vasiljević Milanović su pevale od srca. Koncert je počeo pesmom „Oj Moravo", a zatim su sledile numere „Sve ptičice zapjevale", „Igrale se delije", „U ranu zoru", „Ciganka sam mala", „Đurđevdan"...

Publika je mogla da čuje i rusku narodnu pesmu „Poйdom" a u kratkim pauzama i dosta zanimljivih detalja o popularnim starogradskim i narodnim pesmama.

Pesme „Devojka je zelen bor sadila", „Moj dilbere", „Zvjezda tera mjeseca", su dobile aplauz a stihove „Ja sam ja Jeremija" su pevali svi zajedno. Publika je nastavila da peva i pesme „Znaš li odakle si sine", „Tamo daleko i za kraj nastupa „Godine su prolazile".

No, publika je želela da se koncert nastavi pa su „biserne devojke" na bis pevale Cojle Manojle, Nemoj da brigaš i za drugi kraj „Odakle si sele".

„Mislim da je koncert pratilo više od hiljadu ljudi. Publika je bila divna. Toliko smo uživali i mi sa njima i oni sa nama. Stvarno je bilo prelepo," istakla je u izjavi Jasna Vasiljević Milanović, osnivač ansambla „Ogrlice od bisera – Đerdan"

Reservation
Vokalni sastav "Ogrlica od bisera - Đerdan" se predstavio zlatiborskoj publici X