• Novosti >
  • Vesti >
  • Umetnici iz osam država na sedmom art-simpozijumu ''Slikarska duša Istoka''

Umetnici iz osam država na sedmom art-simpozijumu ''Slikarska duša Istoka''

U Galeriji Kulturnog centra Zlatibor 19. marta je svečano otvoren  sedmi Međunarodni art-simpozijum ''Slikarska duša Istoka'', na kome u narednih šest dana stvaraju domaći i inostrani umetnici. Po završetku rada art-simpozijuma, koji se održava u prostorijama Kulturnog centra do subote 25. marta, biće postavljena izložba ovde nastalih umetničkih dela.

Prema rečima organizatora projekta Đorđa Vukadinovića, ove godine učestvuje 25 umetnika iz osam zemalja: Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Rumunije, Bugarske, Alžira i Rusije. Oni će tokom boravka moći da uživaju u prirodnom ambijentu i drugim blagodetima ''zlatne planine'', gde imaju priliku da potraže inspiraciju za svoja umetnička dela.

Podsećamo da svi posetioci Zlatibora, uključujući i meštane, mogu posetiti Galeriju Kulturnog centra svakog dana kako bi se uverili u remek dela koja nastaju umećem eminentnih slikara iz zemlje i inostranstva.

Organizator projekta ''Slikarska duša Istoka''' je SRU ''Vukadinović'' , a suorganizatori su Turistička organizacija Zlatibor, Opština Čajetina, OU ''Viogor'' i Rade Filipović.

Reservation
Umetnici iz osam država na sedmom art-simpozijumu ''Slikarska duša Istoka'' X