• Novosti >
  • Vesti >
  • Turističke organizacije Zlatibora i Republike Srpske protokolom ozvaničile saradnju

Turističke organizacije Zlatibora i Republike Srpske protokolom ozvaničile saradnju

Protokol o saradnji Turističke organizacije Zlatibor sa Turističkom organizacijom Republike Srpske potpisan je 11. marta u Banjaluci na prigodnoj svečanosti održanoj u prostorijama hotela “Courtyard by Marriott Banjaluka”. Svoje potpise na ovaj protokol stavili su Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor, i Miodrag Lončarević, direktor Turističke organizacije Republike Srpske.
Poznato je da Zlatibor gaji izuzetne veze sa Republikom Srpskom, njenim predstavnicima i institucijama u svim oblastima. Naročito je to vidljivo u turističkoj delatnosti, o čemu svedoči I ovaj protokol usvojen sa ciljem formalizacije dosadašnje i intenzivnije buduće međusobne saradnje. Pomenuti direktori turističkih organizacija iskazali su zadovoljstvo dosadašnjim stepenom saradnje koja će se u narednom periodu dodatno unaprediti. Činu potpisivanja prisustvovali su i zvaničnici - vicekonzul Republike Srbije Dejan Zafirov, kao i pomoćnik ministra za turizam u Vladi Republike Srpske Predrag Tešić.
Ovim protokolom, kako je navedeno, strane potpisnice izražavaju saglasnost o potrebi unapređenja međusobne saradnje u oblasti turizma i ugostiteljstva, kulture i sporta, razmene iskustava i dobre prakse u funkcionisanju turističkih organizacija. Pri tome izražavaju zajedničko uverenje da postoji mogućnost međusobne saradnje u oblasti turističke privrede, što će doprineti budućem uspešnijem i kvalitetnijem ukupnom razvoju sa svim pozitivnim ekonomskim i drugim efektima. Protokol takođe predviđa i realizaciju zajedničkih poslovnih aktivnosti vezanih za promociju, razvoj i unapređenje oblasti turizma Republike Srpske i Zlatibora, zajedničkih nastupa na inostranim tržištima, realizaciju turističkih projekata od interesa, stručno usavršavanje kadrova u turizmu, organizaciju zajedničkih manifestacija i dešavanja I drugih aktivnosti. Prema potpisanom protokolu, za građane Republike Srpske koji putuju na Zlatibor biće omogućen popust u pojedinim hotelima I drugim smeštajnim kapacitetima.
U sklopu ovog dešavanja za predstavnike medija I turističke privrede organizovana je prezentacija turističke destinacije Zlatibor, a potom je događaj upotpunjen i promocijom turističkog kompleksa “Fruške Terme Resort & Residence”.

Reservation
Turističke organizacije Zlatibora i Republike Srpske protokolom ozvaničile saradnju X