• Novosti >
  • Vesti >
  • Turistička ponuda Zlatibora predstavljena u Štutgartu

Turistička ponuda Zlatibora predstavljena u Štutgartu

Turistička organizacija Zlatibor i kompanija "Balkan GS Chance" su u petak, 17. maja u Štutgartu predstavili turističke potencijale Zlatibora, nove projekte i viziju razvoja planine u saradnji sa Generalnim konzulatom Republike Srbije u Štutgartu.

Prezentaciju je svojim prisustvom i pozdravnim govorom uveličao i otvorio Dragan Dimitrijević, Generalni konzul Republike Srbije u Štutgartu.

Predstavnica Turističke organizacije Zlatibor, je kroz sadržajnu prezentaciju predstavila buduće planove razvoja najposećenije srpske planine i pozicioniranje kao vodećeg regionalnog turističkog centra među planinskim destinacijama. Sa tradicijom razvoja turizma dužom od 130 godina, statusom vazdušne banje, izuzetno bogatom turističkom ponudom i kvalitetnim sadržajima, Zlatibor je destinacija gde se ostvari preko milion noćenja godišnje. Sa postojećom turističkom ponudom visokog kvaliteta, inovacijama i novim projektima Zlatibor ulazi u novu eru razvoja turizma, spreman da prihvati turiste iz cele Evrope i sveta. Omiljeno je mesto za porodični odmor, zabavu i rekreaciju, sportske pripreme, oporavak i lečenje, uživanje u prirodi i čistom vazduhu. 

Pored turističkih potencijala i važnoj ulozi koju Zlatibor ima u turizmu Srbije, svim okupljenim predstavljen je i luksuzni  stambeno poslovni kompleks - Balkan Square. 

Nakon toga je upriličen koktel i  degustacija suvomesnatih i drugih prepoznatiljivih proizvoda zlatiborskog kraja.

Turistička ponuda Zlatibora predstavljena u Štutgartu X