• Novosti >
  • Vesti >
  • Turistička ponuda Zlatibora predstavljena na Sarajevskom sajmu

Turistička ponuda Zlatibora predstavljena na Sarajevskom sajmuTuristička organizacija „Zlatibor“ uzela je učešće na „Sarajevskom festivalu turizma 2017“, koji se održava od 19. do 21. oktobra 2017. godine u centru „Skenderija“. U ovih par dana Sarajevo je po 39. put mesto okupljanja turističke privrede kako same Bih, tako i zemalja učesnica, a ove godine svoju ponudu su predstavile Srbija, Turska, Indija, Indonezija i Hrvatska. Kako je veliki broj posetilaca Zlatibora iz Bosne i Hercegovine, bila je to sjajna prilika da se posetioci sajma upoznaju sa lepotama i atrakcijama planine, kao i smeštajnim kapacitetima i mogućnostima odmora u nadolazećem periodu i predstojećoj zimskoj sezoni.

Štand TO „Zlatibor“ pobudio je veliko interesovanje posetilaca, a isto tako bio je i mesto sastanaka i susreta delatnika-izlagača turističke privrede i novinara koji su se upoznali i obavestili o planovima, projektima i mogućnostima saradnje sa akterima turističke privrede Zlatibora. U okviru štanda bio je zapažen nastup zlatiborske „Gold gondole“, koja je organizovala nagradnu igru „foto-box“ i „mini kviz“, u kojoj su učesnici mogli izraziti svoju kreativnost i upoznati se sa karakteristikama gondole, a najuspešnije očekuju vredne nagrade, od kojih je najvrednija produženi vikend na zlatnoj planini.

Takođe, prilikom boravka u Sarajevu i na sajmu iskorišćena je prilika za sastanak sa predstavnicima grada Istočno Sarajevo, opštine Čajetina i turističkih organizacija na kome je dogovoreno da se u narednom periodu potpiše protokol o saradnji koji će pre svega biti upućen na kreiranje zajedničkog turističkog proizvoda koji će biti atraktivan za turiste.

Predsednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Miroslav Lučić rekao novinarima nakon sastanka u Gradskoj upravi da opština Čajetina i grad Istočno Sarajevo računaju mnogo na turističke potencijale kojima raspolažu. Prema njegovim rečima, s obzirom na to da je Zlatibor turistička destinacija prepoznatljiva širom regiona i Evrope, cilj ovog sastanka je da se unapredi dosadašnja saradnja i potpišu protokoli i sporazumi koji mogu pomoći da se turistički potencijali Istočnog Sarajeva i opštine Čajetina razviju još većim intenzitetom.

Direktor javnog preduzeća „Gold gondola“ Zlatibor Bojana Božanić istakla je da je u posetu Istočnom Sarajevu došla kao i predstavnik opštine Čajetina da razgovaraju o budućoj saradnji sa gradom Istočno Sarajevo. Ona je pozvala predsednika opštine Čajetina Milana Stamatovića da ovi razgovori budu nastavljeni na Zlatiboru s ciljem razmene iskustava o razvoju turizma, jer saradnja Srbije i Republike Srpske mora da bude intenzivna. „Saradnje je bilo i do sada, ima potencijala i nadam se da ćemo to nastaviti i da ćemo iskustva pozitivno iskoristiti i unaprediti naša znanja“, naglasila je Božanićeva.

Direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović nada se da će saradnja sa gradom Istočno Sarajevo biti unapređena na obostrano zadovoljstvo. „Kada pomenemo Jahorinu svi znamo njenu veličinu i snagu. Mi ćemo sa našim iskustvom pokušati da zajedničku saradnju podignemo i da kreiramo sa Jahorinom regionalni turistički proizvod koji će turisti dobro prihvatiti“, istakao je on. Živanović naglašava da je recept za uspeh dobra planska politika lokalnog stanovništva i vlasti.

Direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Tošić istakao je da dve turističke organizacije imaju korektnu saradnju koju u narednom periodu žele da unaprede tako što će potpisati protokol o saradnji radi što bolje promocije turizma.

Reservation
Turistička ponuda Zlatibora predstavljena na Sarajevskom sajmu X