• Novosti >
  • Vesti >
  • Turistička ponuda Zlatibora predstavljena na sajmu turizma u Sofiji

Turistička ponuda Zlatibora predstavljena na sajmu turizma u Sofiji

Međunarodni sajam turizma "Holiday and spa" održava se u Sofiji u periodu od 13. do 15. marta 2024. godine. Turistička organizacija "Zlatibor" će kompletnu ponudu ove planine predstaviti posetiocima sajma u okviru zajedničkog štanda Nacionalne turističke organizacije Srbije. 

Tokom zvaničnog otvaranja sajma goste su pozdravili Isailo Ivanov, direktor sajma, Žoel Rišar Randriamanranto, Ministar turizma Republike Madagaskar, zvaničnog partnera sajma, kao i ministarka turizma Republike Bugarske Zarica Dinkova.

Tokom prvog dana sajma na štandu Nacionalne organizacije održao se i četvrti po redu radni sastanak između predstavnika gradova i opština iz Srbije i China Division gospodina Michael J. Chen-a, na kome su dogovoreni sledeci koraci u daljoj promociji Srbije u Kini, kao i zainteresovanost kineskih turista za srpske destinacije. Domaćin sastanka bio je ambasador Srbije u Bugarskoj gospodin Željko Jović, koji je pored delegacije iz Kine ugostio i predstavnike Mongolije. 

Posetioci iz Bugarske poslednjih godina beleže porast broja dolazaka na zlatnu planinu što je rezultat dosadašnjih nastupa Turističke organizacije Zlatibor na bugarskom tržištu, kao i studijskih poseta predstavnika agencija i turoperatora prethodnih godina. 

Goste iz Bugarske najviše privlače prirodne lepote, panoramska Gold Gondola, gastronomski specijaliteti, dobar provod ali i ljubaznost domaćina. 

Posetioce štanda Zlatibora očekuju zanimljivi noviteti i informacije o svim sadržajima kojima se ova planina može pohvaliti.


Reservation
Turistička ponuda Zlatibora predstavljena na sajmu turizma u Sofiji X