• Novosti >
  • Vesti >
  • Sportske igre mladih održane na Zlatiboru

Sportske igre mladih održane na Zlatiboru

Tradicionalne Sportske igre mladih održane su šesti put na Zlatiboru. U petak 19. maja na Kraljevom trgu je održano svečano otvaranje, kao i prva takmičenja u atletici i igri između dve vatre, a na programu igara koje postoje 27 godina, od toga 10 godina u Srbiji, su basket i mali fudbal.

Veliku smotru najmlađih sportista simbolično je otvorila trka zadovoljstva dece iz vrtića, a plamen prijateljstva na svečanom otvaranju upalili su mladi čajetinski sportisti:  karatistkinja Vanja Mićić, košarkaš Vukašin Vilotijević i fudbaler Stefan Janković. U ime opštine Čajetina mlade učesnike su pozdravili pomoćnica predsednika opštine Marija Jeremić i predsednik Sportskog saveza Čajetine Zoran Udovičić koji je decu podsetio da u opštini postoji 20 sportskih klubova.

Popularni karavan radosti i prijateljstva na Zlatibor je stigao sa zakašnjenjem zbog odlaganja, a slogan ovogodišnjih Igara je „Pružam ruku, ne podmećem nogu“ sa ciljem da se ukaže na sve oblike vršnjačkog nasilja i pronalaženje načina kako da se oni iskorene.

Prvo je okončano takmičenje u basketu 3h3, koje je održano u dvorani TRK Zlatibor, a pobedu je odnela ekipa Mis-meč iz Čajetine koja je bila najbolja u konkurenciji sedam timova. Takmičenje u atletici imalo je oko 100 učesnika raspoređenih po uzrastu u trci na 60 metara, gde je u mlađoj grupi pobedila Petra Smiljanić kod devojčica i Slobodan Milinković kod dečaka, a u 2012. godištu najbrži su bili Lazar Vranić i Anja Kulučev. Fudbalski turnir na tri terena stadiona Švajcarija bio je najmasovniji do sada sa 19 ekipa u starijim godištima, a posebno su se takmičile devojice, sa ukupnim trijumfom ekipe Fudbalske legende iz Čajetine. U konkurenciji dečaka 2012. godišta i mlađih pobedila je ekipa Šampioni iz Čajetine, a u starijem uzrastu pobedila je ekipa Sloga iz Bajine Bašte. Tradicionalno mnogo uzbuđenja donela je igra između dve vatre, a do pobede je došla mešovita ekipa Zmajevi iz Bajine Bašte. 

Sportske igre mladih ove godine održavaju se u preko 40 gradova u Srbiji, a pobednici sa Zlatibora plasirali su se na regionalno finale koje će se održati u junu u Čačku, dok je državno finale zakazano za 10. jul u banji Ždrelo. Najbolji sa državnih finala u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj plasiraće se na veliko finale u Split.    

Reservation
Sportske igre mladih održane na Zlatiboru X