Održani Dani pastrmke u LJubišu

U zlatiborskom selu LJubiš, u nedelju 06. avgusta deveti put za redom održana je manifestacija „Dani pastrmke“. Takmičenje u pripremanju riblje čorbe i specijaliteta od pastrmke privuklo je veliki broj zainteresovanih učesnika i radoznalih posetioca. U takmičenju je učestvovalo pet ekipa, među kojima su i gosti iz Arilja, Ivanjice i naravno ekipa domaćin iz LJubiša. Iako su se takmičari potrudili da njihovi specijaliteti budu pripremljeni na što bolji način, a među ekipama bio prisutan sportski duh nadmetanja, najvažnije je bilo druženje.

U okviru manifestacije prvi put organizovano je takmičenje u tradicionalnim sportskim disciplinama, kao što su prevlačenje konopca, bacanje kamena s ramena i kličak. Turistima su ova takmičenja posebno interesantna jer su retke prilike gde danas mogu da vide kako su se u prošlosti ljudi zabavljali i nadmetali.

Selo LJubiš jedno je od turstički razvijenih sela Zlatibora. Poznato je kao rodno mesto akademika Miladina Pećinara, dečijeg pesnika LJubivoja Ršumovića, najdužem zip-lajnu u Srbiji, etno domaćinstvima, restoranu „Pećinar“ i naravno ljubiškoj pastrmci, kojoj je ova manifestacija posvećena.

Reservation
Održani Dani pastrmke u LJubišu X