• Novosti >
  • Vesti >
  • Na Zlatiboru otvoren Treći međunarodni Zlatibor Cup

Na Zlatiboru otvoren Treći međunarodni Zlatibor Cup

Na zlatiborskom Kraljevom trgu je u petak, 26. aprila 2024. godine svečano otvoren treći po redu, međunarodni fudbalski turnir „Zlatibor Cup“.

Svečano otvaranje počelo je defileom ekipa učesnika. Više od 3.000 mladih fudbalera  defilovalo je centrom Zlatibora. Uz muziku, druženje i nesvakidašnji nastup „Cirkus Animatora“ mališani su imali priliku da se sjajno zabave i upoznaju svoje sportske rivale. Organizatori na čelu sa Opštinom Čajetina, Turističkom organizacijom Zlatibor i Turističko-rekreativnim kompleksom Zlatibor  su se i ove godine potrudili da svim učesnicima prirede lepu dobrodošlicu, pa je početak turnira, uz zanimljive animacije , obeležen i velikim vatrometom. Na svečanom otvaranju prisutne su pozdravili direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović, kao i nekadašnji istaknuti fudbaler Milan Biševac.

Ovogodišnji turnir traje od 26. do 29. aprila. Za tri takmičarska dana fudbalski tereni na stadionu "Švajcarija" kao i tereni hotela "Palisad" pored jezera na Zlatiboru postaju mesto ozbiljnih sportskih nadmetanja fudbalera, ali i dečije igre, zabave, druženja. Sa ponosom ističemo da je na ovogodišnjem turniru učešće uzelo preko 90 fudbalskih ekipa, a u nadmetanjima učestvuju mladi fudbaleri uzrasta od 2010. do 2017. godišta. Mlade fudbalske nade na Zlatiboru ove godinu stižu iz svih delova sveta. Tako je Zlatibor ove godine okupio fudbalske ekipe iz Italije, Španije, Rusije, Portugala, Malte, iz zemalja regiona (Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Rumunija, Slovenija, Bugarska, Severna Makedonija), ali i daleke Kine. Na ovogodišnjem turniru učestvovaće i renomirane ekipe iz samog vrha evropskog fudbala poput Espanjola, Udinezea, Steaue a neizostavno tu je i veliki broj domaćih ekipa iz svih delova Srbije, uključujući i domaćine na terenu FK Zlatibor i FK Čajetina.

Kao i prethodne godine, raspored utakmica i rezultati mogu se pratiti putem veb aplikacije Zlatibor Cup ili putem android aplikacije Zlatibor Cup.

Reservation
Na Zlatiboru otvoren Treći međunarodni Zlatibor Cup X