• Novosti >
  • Vesti >
  • Kultur(na)tura tokom jula i avgusta na Zlatiboru

Kultur(na)tura tokom jula i avgusta na Zlatiboru

Kulturni centar Zlatibor, u okviru svog programa, planirao je da tokom leta kulturu približi prirodi i tim povodom organizuje festival „Kultur(na)tura”. Slušaćemo klasiku uz huk vodopada, gledaćemo predstave pod otvorenim nebom i uživati u poeziji, na neobičnim lokacijama. 

Festival počinje 5. jula koncertom ,,Zemunskog kamernog orkestra”, kraj vodopada u  Gostilju,  nakon čega sledi dugogodišnja manifestacija ,,Petrovdanski dani", u Sirogojnu, 12. jula.

Predtakmičenje trubača za Sabor u Guči biće na Kraljevom trgu, 18. jula, sa početkom u 20 časova, dok je dan ranije, na istom mestu i u 21 čas, planiran koncert Bobana i Marka Markovića.

Miholjski susreti sela počinju 20. jula sportskim danom, a nastavljaju se 4. i 11. avgusta, dečijom predstavom i koncertom. 

U saradnji sa Bibliotekom ,,LJubiša R. Đenić”, očekuje nas ,,Erski kabare”, od 26. do 28. jula, na tri lokacije - u Čajetini, na Zlatiboru i na međustanici Gondole, u okviru kog će biti i poetsko veče glumca Nebojše Milovanovića.

parku u Čajetini31. jula, ,,Kulturni centar” organizuje koncert filmske muzike ,,Boje noći”.

Program u avgustu počinjemo u saradnji sa Galerijom ,,Božo Kovačević” i devetim po redu festivalom ,,Zalet”. Od 2. do 4. avgusta planirana je izložba, projekcija dva dokumentarna filma, radionice slikanja i vajanja, ali i muzičko-poetsko veče sa Mikijem Damjanovićem i Markom Miloševićem

Dokumentarna predstava Rasvetljavanje slučaja serije ubistava trovanjem u Ćuprijskom okrugu sedamdesetih godina 19. veka planirana je za 10. avgust, ispred ,,Kulturnog centra” na Zlatiboru. 

U sali ,,Kulturnog centra” na Zlatiboru, 13. avgusta, u 20 časova, planiran je humanitarni koncert Dejana Petrovića i Big Benda, u saradnji sa Fondacijom ,,Zajedno za mlade”.

Od 23. do 25. avgusta ,,Čiča Mičino” pozorište igraće predstave ,,Zmaj sa Spasa” i ,,Ko prirodu prlja, ima da nadrlja”, za najmlađu publiku, na tri lokacije. 

Na letnjoj pozornici u Tripkovi, 25. avgusta, biće odigran mjuzikl ,,Violinista na krovu”, u režiji Stefana Sablića. 

*Organizator zadržava prava promene programa, usled nepovoljnih vremenskih uslova. 


Izvor: kczlatibor.rs


Kultur(na)tura tokom jula i avgusta na Zlatiboru X