• Novosti >
  • Vesti >
  • Izložba poljoprivrednih mašina na Sajmu poljoprivrede na Zlatiboru

Izložba poljoprivrednih mašina na Sajmu poljoprivrede na Zlatiboru

U okviru 1. Međunarodnog sajma poljoprivrede i ruralnog turizma „Zlatibor 2024", otvorena je izložba 20 proizvođača poljoprivrednih mašina među kojima je predstavljeno više modela traktora i nekoliko desetina priključnih mašina.

Prisutnima su se u ime organizatora sajma obratili predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić i direktor „Zlatiborskog eko agrara" Marko Marić, a u ime izlagača Radovan Komad, direktor prodaje preduzeća „Majevica servis" iz Bačke Palanke.

Đurić je izrazio zadovoljstvo da je „po broju učesnika koji su prikazali svoju poljoprivrednu mehanizaciju i proizvođača koji su izložili svoje prehrambene proizvode na Kraljevom trgu, ovaj sajam, iako se održava po prvi put, već ostvario svoju misiju i da je uveren da će za nekoliko godina ovo biti veoma značajan međunarodni sajam". „Opština Čajetina  u poslednjih desetak godina značajno subvencioniše svoje poljoprivredne proizvođače sa 40 do 65 odsto kroz pomoć u nabavci sve poljoprivredne mehanizacije, sadnog materijala i svega onoga čime se naši poljoprivrednici bave. Taj vid subvencija, koje se realizuju preko Zlatiborskog eko agrara, je doprineo povećanju broja grla na teritoriji opštine Čajetina, a i povećaju se površine pod zasadima" naveo je Đurić.

Opština Čajetina, istakao je Đurić, pored izgradnje infrastrukture u svim zlatiborskim selima, kroz programe subvencija pokušava da poljoprivrednim proizvođačima olakša njihovu proizvodnju, odnosno da stvori uslove da oni mogu solidno i pristojno da žive od svog rada.

Zahvaljujući se u ime svih izlagača organizatorima sajma, direktor prodaje preduzeća „Majevica servis" Radovan Komad je naglasio da je njihovo preduzeće upravo kroz program agrarne politike opštine Čajetina ohrabreno da dođe na ovaj sajam, kao i da razvija nove proizvode sa kojima je nastupilo na Zlatiboru. „Na sajmu smo izložili univerzalne traktore od 60 i 90 konjskih snaga, spremne da rade bilo koju operaciju oranja, spremanja zemljišta ili setve. Čajetinsko preduzeće „Zlatiborski eko agrar" već koristi pet od 120 priključnih mašina iz našeg proizvodnog asortimana, dokazanih da i na Zlatiboru mogu da rade na bilo kom tipu zemljišta" naveo je Komad.   

Izložba poljoprivrednih mašina na Sajmu poljoprivrede na Zlatiboru X