• Novosti >
  • Vesti >
  • Aprilsko izdanje Elektronskih novina Turističke organizacije Zlatibor

Aprilsko izdanje Elektronskih novina Turističke organizacije Zlatibor

Turistička organizacija Zlatibor objavila je šesnaesto izdanje elektronskih novina. Ovaj broj otvara uvodnik Stajina Nedovića, trenera košarkaškog kluba ''Zlatibor'', prvaka Košarkaške lige Srbije,  dok nam tema broja donosi priču o najznačajnijoj turističkoj manifestaciji jugoistočne Evrope, 43. Međunarodnom sajmu turizma u  Beogradu, gde je bogatu turističku ponudu predstavio i Zlatibor.

Novi broj Elektronskih novina upotpunjen je i pričom o Zlatiboru, kao izuzetnoj ''pet friendly” destinaciji, gde su samo neki od predloga kako bi odmor sa kućnim ljubimcem bio nezaboravan.

Još jedna od interesantnih priča aprilskog broja je i priča o svetskom takmičenju motociklista, ''Xross Hard Enduro'' reliju, kada će na Zlatiboru tokom meseca maja biti ispisano novo poglavlje istorije moto sporta u Srbiji.

Ovo izdanje sumira događaje koji su tokom meseca aprila obeležili turistička dešavanja na Zlatiboru. Tu je zanimljiva priča o takmičenju u nebeskom trčanju za koju interesovanje na našim prostorima sve više raste. Zapažen je i ogroman uspeh nordijske skijašice sa Zlatibora, šampionke Balkana, Anje Ilić. Veliku pažnju je privukla izložba akvarela ''Azurne dubine i širine'' u Galeriji Kulturnog centra Zlatibor. Ova oaza umetnosti ugostila je  i veliki broj umetnika  povodom 6. Međunarodnog simpozijuma „Slikarska duša Istoka“. Aktivan i dinamičan rad Kulturnog centra Zlatibor nagrađen je priznanjem “Kapetan Miša Anastasijević” za prezentaciju kulturne i turističke ponude, povodom izuzetno uspešnog rada tokom 2021. godine.

Aprilsko izdanje Elektronskih novina predstavlja restoran-muzej "Titovu vilu", jedinstveno mesto u Srbiji stoga što objedinjuje koncept uživanja u hrani i boravak u autentičnom zdanju, koje je spomenik kulture i svedoči o burnim vremenima i događajima. U ovom odeljku elektronskih novina predstavljen je i ''MONIX'' – sve što treba za potpun i nezaboravan odmor.

Iz prošlosti Zlatibora, dolazi interesantna priča o zlatiborskom katranu, borovom proizvodu po kome je ovaj kraj poznat od davnina.

Aprilsko izdanje Elektronskih novina Turističke organizacije Zlatibor moguće je preuzeti ovde ili u nastavku:

Lista dokumenata

  1. Elektronske novine Turističke organizacije Zlatibor - april 2022 8.84 MB pdf
Reservation
Aprilsko izdanje Elektronskih novina Turističke organizacije Zlatibor X