• Novosti >
  • Vesti >
  • Ambasador Belgije upoznao vrednosti Zlatibora

Ambasador Belgije upoznao vrednosti Zlatibora

Kun Adam, ambasador Belgije u Srbiji, posetio je 16. maja Zlatibor i zajedno sa predsednikom opštine Čajetina Milanom Stamatovićem i direktorom Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije (SRBATOM) Slađanom Velinovim na novom zlatiborskom kružnom toku posadio sadnice zimzelenih biljaka. Ovaj događaj je najava učešća opštine Čajetina u akciji „Zelena Srbija“, u kojoj se 10 opština godišnje uključuje u podizanje svesti građana, lokalnih samouprava i kompanija o značaju ozelenjavanja i pošumljavanja Srbije.

Ambasador Belgije Kun Adam se zahvalio opštini Čajetina što učestvuje u akciji pošumljavanja Srbije, izrazivši zadovoljstvo povodom uključivanja u te aktivnosti velikog broja mladih, koji na taj način upućuju poruku budućim generacijama.

Pored prisustva početku akcije „Zelena Srbija“ ambasador je u organizaciji Turističke organizacije Zlatibor obišao atrakcije u centru ''zlatne planine''. Tom prilikom posetio je zlatiborsku pijacu, probao lokalne proizvode i upoznao se sa autentičnom proizvodnjom i tradicijom ovog kraja. Potom je na obnovljenom Kraljevom trgu upoznao simbole Zlatibora, gde mu je posebnu pažnju privukla drvena skulptura „Zlatiborski brzi voz“. Kun Adam je izrazio zadovoljstvo što se našao i na mestu začetka organizovanog turizma na Zlatiboru, pokraj Kraljeve česme podignute pre 129 godina. Posetio je i kulturno-istorijski objekat od velikog značaja Hram Svetog Preobraženja Gospodnjeg.

Zahvalivši se na gostoprimstvu, belgijski ambasador je izjavio da Zlatibor poseduje izvrsne potencijale za turizam koji će ga sigurno ponovo dovesti na najposećeniju planinu Srbije.



Reservation
Ambasador Belgije upoznao vrednosti Zlatibora X