Zlatibor veoma posećen za Sretenje

Ovogodišnji Dan državnosti Republike Srbije koji se obeležava na hrišćanski praznik Sretenje, tradicionalno je okupio veliki broj gostiju na Zlatiboru kako iz naše zemlje tako i inostranstva. Hiljade posetilaca odlučilo je da svoje neradne dane iskoristi upravo na ovoj planinskoj lepotici, a računajući i veliki broj gostiju iz okolnih mesta koji su ovde proveli praznik, na Zlatiboru je dnevno boravilo preko 45 000 ljudi. Kao i uvek mogli su da uživaju u raznovrsnim sadržajima: skijanju, jahanju, vožnji motornim sankama, vožnji najdužom panoramskom gondolom na svetu ali  i bogatom noćnom životu kao i kulturnim sadržajima.

Tokom dana sunčano vreme omogućilo je da se uz kafu i čaj u kafićima uživa i na otvorenom, na pravom planinskom vazduhu, a veliki broj gostiju iskoristio je priliku da se uslika za društvene mreže pored najveće atrakcije - zlatiborskog jezera u svom zimskom ambijentu. Na padini pored  jezera deca su napravila  pravo sankalište u samom centru planine na njihovu posebnu radost. Svi obližnji, dobro poznati lokaliteti bili su dostupni, pa su veliki broj poseta zabeležili Stopića pećina, Muzej Staro selo Sirogojno, vodopad u Gostilju, El Paso siti, Zip lajn u LJubišu..

Odlični vremenski uslovi prijali su i skijašima. Za početnike na raspolaganju su bila dva skijališta nedaleko od turističkog centra, u naselju Obudovica i u Avantura parku. Najmlađi skijaši iskoristili su priliku da se prvi put susretnu sa ovim sportom ili da usavrše svoju veštinu započetu ranije. U Avantura parku  dostupna je bila  i posebna atrakcija- noćna vožnja pod reflektorima, dok su na Obudovici raspoloživi i dodatni sadržaji kao što su sankanje, spust na gumama i vožnja motornih sanki. Za iskusnije skijaše otvoren je ski centar Tornik na kome su  dostupne sve ski staze osim crne- Zmajevca i koji je zabeležio veliki broj prodatih ski-pasova.

Gold gondola je za praznične dane pripremila posebna iznenađenja, a  od 15. februara prevozi putnike sat vremena duže kako bi svi gosti imali priliku da uživaju u ovoj magičnoj vožnji. Pored posebne ponude kojom su obeležili Dan zaljubljenih u okviru koje su se zainteresovani mogli voziti romantičnom kabinom, ovih dana veoma je popularna bila Gondolina najnovija usluga - “branč u vazduhu”. Tradicionalni zlatiborski obrok u kome se nalaze suvomesnati proizvodi, domaća pita, domaći sokovi, rakija, voda, kafa i kolač veoma brzo je postao popularan među ljubiteljima zlatiborskih specijaliteta. Tjubing na međustanici je omiljena zabava za najmlađe, a u blizini je i šank sa toplim napicima koji su idealna prilika da se pored Ribničkog jezera napravi pauza od vožnje i uživa bajkovitom planinskom ambijentu pod snegom. Takođe, kabine imaju posebne pregrade u koje se mogu odložiti skije i bordovi, pa je skijašima olakšan pristup ski centru Tornik.

Uveče su ugostitelji pripremili veoma bogat program pa je na Zlatiboru gostovao veliki broj domaćih estradnih zvezda, a ljubitelji noćnog života mogli su da uživaju u nastupima Peđe Jovanovića, Aleksandre Prijović, Šaka Polumente i mnogih drugih. Dan državnosti obeležen je i u Kulturnom centru Zlatibor gde je nastupilo guslarsko društvo "Mihailo Milovanović" a tema večeri bila je Oslobođenje Srbije i pesme iz 1804-1918 godine.

Sadržajan i ispunjen praznični period na "zlatnoj planini" očekuje se i narednih dana sve do vikenda do kada su skoro svi smeštajni kapaciteti popunjeni.

Reservation
Zlatibor veoma posećen za Sretenje X