• Novosti >
  • Vesti >
  • Turistička ponuda Zlatibora interesantna i zapažena i pod Avalom

Turistička ponuda Zlatibora interesantna i zapažena i pod Avalom

Turistička organizacija Zlatibor, danas, 2. juna 2018. godine učestvovala je u turističkom promo-karavanu Turističke organizacije Srbije pod ovogodišnjim sloganom „Vidi Srbiju - koje momente ćeš pamtiti ovog leta“, u cilju predstavljanja predstojeće letnje sezone na najposećenijoj planini Srbije. Prva lokacija ovogodišnjeg karavana bila je dosta interesantna, jedno od najlepših beogradskih izletišta na Avali, kod Avalskog tornja, u periodu od 10 do 14 časova.

Turističke organizacije iz cele Srbije na promotivnom događaju na Avali svoju destinaciju predstavljale su u okviru 40 pultova i kulturno-umetničkim programom na bini zahvaljujući tehničkoj podršci JP „Emisiona tehnika i veze“. Događaj su svojim rečima dobrodošlice i prigodnim govorima otvorili v.d. direktorka TOS-a Marija Labović i potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije, gospodin Rasim LJajić.

Učesnici promotivnog događaja bili su pored Zlatibora i Turističke organizacije Srbije, Turističke organizacije Beograda, Novog Sada, Niša, Topole, Kuršumlije, Despotovca, Stare Pazove, Novog Pazara, Aranđelovca, Boljevca, Bele Palanke, Ivanjice, Sokobanje, i još mnoge druge. Posetioci su imali priliku da učestvuju u zabavnom programu, da vide predstavljanje folklornih narodnih igara, nastupe muzičkih grupa, kao i projekcije turističkih filmova.

Turistička organizacija Zlatibor iskoristila je priliku da predstavi svoju letnju turističku ponudu, od pešačkih i biciklističkih staza, preko vidikovaca i kupališta, Dino i Avantura parka, do nadaleko poznatih zlatiborskih hotela i atrakcija, Stopića pećine, Muzeja „Staro selo“ i Gostiljskog vodopada. U okviru programa na glavnoj bini ovog promo događaja, nastupom DJ-a Marka Dumanjića, TO Zlatibor stavila je akcenat na najavu predstojećeg, petog po redu Hills Up“ muzičkog festivala. Ove godine festival se organizuje 9, 10 i 11. avgusta na Zlatiboru. Na FB stranici festivala možete pronaći informacije o izvođačima i prodaji ulaznica, a o njegovom značaju u muzičkom svetu govori dovoljno to što na festivalu konstantno nastupaju najbolje grupe i pojedinci srpske muzičke scene i što se promovišu mladi talentovani umetnici.

Takođe, u okviru događaja na Avali, posetioci su imali priliku i da učešćem u kvizu znanja „Koliko poznajete Srbiju“ dobiju neku od vrednih nagrada poput ulaznica za Avalski toranj, Etnografski muzej, vikend u nekoj od srpskih planina i banja ili vožnju helikopterom iznad neke od turističkih destinacija Srbije, kao i druge vredne nagrade, a sledeća stanica karavana je Vrnjačka Banja.

Reservation
Turistička ponuda Zlatibora interesantna i zapažena i pod Avalom X