"Travel" blogeri u poseti Zlatiboru

U okviru promotivne kampanje Turističke organizacije regije Zapadna Srbija, Zlatibor je posetila grupa “travel” blogera 9. i 10. septembra 2022.

Blogeri čije utiske sa putovanja svakodnevno pregleda na hiljade ljudi, ovog vikenda obilaze lepote Zapadne Srbije. Najposećeniji planinski centar Srbije ugostio je kreatore blogova i Instagram naloga “Kompas kaže Srbija” (Marija i Aleksandar Dašić), “Events in Serbia” (Dragica Novaković), “Glimpses of the world” (Danijela Ćirović), “@serbia_tourism” (Vladimir Dašić). U grupi se pored srpskih blogera našao i Eksekjel Videla, koji već četiri godine otkriva Srbiju očima Čileanca i svoje utiske deli putem Instagram profila “hola.serbia”.

Ovom prilikom gosti su upoznali simbole Zlatibora na obnovljenom Kraljevom trgu, Kraljevu česmu, drvenu skulpturu „Zlatiborski brzi voz“, a najveću pažnju privukla je večernja projekcija na multimedijalnoj fontani na jezeru. Potom su obišli spomenik prirode “Stopića pećina”, a zatim i jedinstveni muzej na otvorenom “Staro selo”  i “Muzej pletilja” u Sirogojnu.  Obilazak planine upotpunjen je vožnjom najdužom panoramskom žičarom na svetu - “Gold gondolom”, a na vrhu Tornika priređena je “Čajanka za blogere”.

Obilazak prirodnih lepota, atrakcija i sadržaja kojima Zlatibor raspolaže,  degustacija tradicionalnih gastronomskih specijaliteta i ljubaznost lokalnog stanovništva učinili da gostujući blogeri sa ovog vikend putovanja ponesu najlepše utiske, ali i mnoštvo korisnih informacija, koje će narednih dana podeliti sa svojim internet pratiocima.

Kompas kaže Srbija - https://kompaskazesrbija.rs/
Events in Serbia - https://eventsinserbia.com/
Hola.Serbia - https://www.instagram.com/hola.serbia/
Serbia Tourism - https://www.instagram.com/serbia_tourism/
Glimpses of the World - https://glimpses-of-the-world.com/sr/putopisi/


Reservation
"Travel" blogeri u poseti Zlatiboru X