• Novosti >
  • Vesti >
  • Otvorena izložba slika „Divanhana” u Kulturnom centru

Otvorena izložba slika „Divanhana” u Kulturnom centru

U četvrtak, 06. februara u Galeriji Kulturnog centra Zlatibor otvorena je izložba slika nastalih na likovnoj koliniji „Divanhana“ koja je prošle godine održana u Novom Pazaru. Likovnu koloniju, kao i izložbu slika u Kulturnom centru na Zlatiboru organizuje Udruženje za nauku, kulturu i umetnost Bošnjaka „Divanhana“. Na izložbi su se našle slike koje je stvaralo devet umetnika : Sare Obradović iz Priboja , Milice Vesić iz Valjeva ,Ane Komatine iz Bihaća , Une Antović iz Niša, Renee Belogi , Drenushe Dalipi ,Zore Mahalik, Teodore Filipović i Andrijane Andrijašević iz Čajetine. Izložba je otvorena za posetioce do 02. marta 2020. godine.

Udruženje za nauku, kulturu i umetnost Bošnjaka, Divanhana, je osnovano 2015. i ono deluje u Republici Srbiji i internacionalno. Pored drugih ciljeva i zadataka, jedan od prioriteta Divanhane su mladi talentovani umetnici, pisci, muzičari. Ovo Udruženje broji nekoliko stotina članova i ponosi se svojim članstvom koje je raznoliko po verskoj , nacionalnoj, socijalnoj i bilo kojoj strukturi tj. pripadnosti čime se Divanhana ponosi a što se može videti i po ovoj izložbi. Udruženje ima armiju mladih, talentovanih, uspešnih umetnika koji se bore da kulturno stvaralaštvo opstane, postoji, razvija se i jača.

Pet godina sjedinjuje boje na kolonijama po čemu su i jedna od posebnih likovnih kolonija u Srbiji koja isključivo šansu pruža mladim slikarima. Na žalost, sve je manje entuzijasta. Dok je njih biće i kulture i Divanhana će im biti podrška onoliko koliko je u mogućnosti obezbediti potrebna sredstva. Zahvaljući Ministarstvu kulture i informisanja i Bošnjačkom nacionalnom veću, koji jednim delom sufinansira projekat, udruženje uspeva da zbliži mlade stvaraoce i da ih podrži do njihovih samostalnih izložbi...


Reservation
Otvorena izložba slika „Divanhana” u Kulturnom centru X