• Novosti >
  • Vesti >
  • Na prepunom Zlatiboru radno i paradno na prvomajski praznik

Na prepunom Zlatiboru radno i paradno na prvomajski praznik

Vrlo posećen bio je Zlatibor i ovog 1. maja. Oko 25.000 posetilaca provodilo se u centru turističkog naselja i po mnogobrojnim izletištima u okolini pogodnim za uranke i roštiljanja.

Uz ovaj masovan provod i prijatan odmor, prvomajski praznik na ovoj planini iskorišćen je i za obeležavanje početka radova na početnoj stanici gondole, najvažnije investicije zlatiborskog turizma. Upriličeno je to u organizaciji opštine Čajetina i Javnog preduzeća “Gold gondola Zlatibor”, i to izlivanjem betona u temelje početne stanice gondole u blizini zlatiborske pijace. Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović i direktorka JP “Gold gondola” Bojana Božanić označili su početak radova na ovom delu najznačajnijeg projekta, čija je poslednja stanica već završena na Torniku. Oni su u svojim izjavama najavili da bi gondola, uprkos problemima i opstrukcijama u izdavanju dozvola za njenu gradnju, mogla biti gotova do kraja tekuće godine, posle čega će kao izuzetna atrakcija biti na raspolaganju svim gostima i meštanima Zlatibora.

A na Kraljevom trgu glavna prvomajska dešavanja u okviru sadržajnog zabavnog programa bila su “stand-up” nastup Zorana Kesića i večernji koncert popularne grupe “Prljavi inspektora Blaža i kljunovi”. Satirični i uvek aktuelni Kesić najpre se kod početne stanice gondole, a potom i na bini Kraljevog trga u svom prepoznatljivom stilu emisije “24 minuta” dohvatio najbitnijih dešavanja naše svakodnevice, ali i zlatiborskog duha i erskog humora. Na nastupu “Blaže i kljunova” čuli su se prepoznatljivi rock tonovi, u samo njima svojstvenom maniru i fazonu. Nizali su se hitovi: “Nisam dijamant”, “Srbijo”, „Nema problema“, „Prljavi Hari“, „Vive La France“, „Ne mogu bez nje“, “Pamela” i drugi, Blaža je bio neumoran i posebno inspirisan u rodnom kraju svog dede. Publika je i ovom prilikom ispunila Kraljev trg, a ovim zanimljivim programima Turistička organizacija Zlatibor i opština Čajetina nastavile su tradiciju organizovanja kvalitetnih koncerata tokom prazničnih i letnjih dana na glavnoj pozornici najposećenije planine Srbije.

Reservation
Na prepunom Zlatiboru radno i paradno na prvomajski praznik X