• Novosti >
  • Vesti >
  • Holandski kamperi ponovo gosti kampa na Zlatiboru

Holandski kamperi ponovo gosti kampa na Zlatiboru

Nakon pauze izazvane pandemijom korona virusa, zlatiborski kamp ponovo je ugostio veliku grupu holandskih kampera, za koje su upriličeni i veoma zanimljivi izleti i obilasci Sirogojna, Stopića pećine, Vodopada u Gostilji i  Mokre Gore.

Ovde sada borave prve dve organizovane grupe inostranih kampera u toku ovog leta. Jednu grupu čine članovi najvećeg holandskog kamping kluba “NKC” i oni borave od 20. do 23. maja, dok drugu grupu čine članovi jedne od najvećih kamping asocijacija u Holandiji “ASCI”.Oni su na Zlatibor stigli sa 20 vozila i u kampu na Tić polju borave tri noćenja, od 22.  do 25. maja.

Zlatiborski kamp je nezaobilazna stanica zapadno-evropskih kamping grupa na njihovom proputovanju kroz zemlje Balkana. Iako je prethodne dve godine pandemija korona virusa u znatnoj meri onemogućila dolazak organizovaih grupa, ove godine, čim su se za to stekli povoljni uslovi, saradnja sa kamping ascojicijama je nastavljena.

Da uslovi za boravak u zlatiborskom kampu ispunjavaju visoke standarde evropskih kampera najbolje potvrđuje podatak, da u organizaciji velikih evropskih kamping asocijacija, već godinama, ovde odmaraju Holanđani, Nemci, Englezi, Česi, Slovenci… Dobra saradnja biće nastavljena i u narednom periodu jer je za ovo leto a i sledeću godinu već sada ugovorena poseta nekoliko velikih grupa. Pored toga što uživaju odmarajući se u kampu, oni obilaze najpoznatije atrakcije i upoznaju se sa prirodnim lepotama, kulturom i tradicijom zlatiborskog kraja.


Reservation
Holandski kamperi ponovo gosti kampa na Zlatiboru X