• Novosti >
  • Vesti >
  • 9. Međunarodna studentska sportska konferencija se održava na Zlatiboru

9. Međunarodna studentska sportska konferencija se održava na Zlatiboru

U periodu od 15. do 18. decembra na najposećenijoj planini Srbije se održava 9. Međunarodna studentska sportska konferencija „SportKonf“, sa ciljem da okupi studente, i predavače iz regiona zainteresovane za sportske nauke, koji žele da unaprede svoja znanja iz ove oblasti. Učesnici konferencije su studenti, gostujući profesori, predavači i predstavnici fakulteta iz Zagreba, Niša, Beograda, Osijeka, Novog Sada, Mostara, LJubljane.

Konferencija je nastala sa ciljem povezivanja, umrežavanja, kreiranja, jačanja zdravih temelja vrednosti koje se stiču kroz sport i obrazovanje. Projekat je usmeren ka budućim profesorima, trenerima, edukatorima, pokretačima promena, liderima, ljudima koji služe kao primer u svojim lokalnim i širim zajednicama, i kroz stručnost i etiku stvaraju vrednost kolektivima u kojima se nalaze. Teme predavanja obuhvataju oblasti bazičnih sportova, sportske psihologije, treninga, menadžmenta u sportu, kondicije, rekreacije, motoričke pripreme i mnogih drugih.

Turistička organizacija Zlatibor je prilikom ove konferencije za učesnike održala prezentaciju, gde su se upoznali sa najvažnijim informacijama o destinaciji. Učesnici ističu da im ovaj vid edukacije omogućava ne samo sticanje novih znanja iz oblasti sportskih nauka već i odličnu zabavu, druzenje, kao i uživanje u prirodnim blagodetima Zlatibora. Imali su priliku da posete najposećeniji speleološki objekat, Stopića pećinu I otkriju netaknutu prirodu “zlatne planine”. Pored toga, prepoznali su i zlatni potencijal Zlatibora, oličen u izuzetnim uslovima za sportske aktivnosti, sportske pripreme i takmičenja.

Reservation
9. Međunarodna studentska sportska konferencija se održava na Zlatiboru X