• Novosti >
  • Vesti >
  • (D)oživi ritam leta – otvaranje letnje sezone na Zlatiboru

(D)oživi ritam leta – otvaranje letnje sezone na Zlatiboru

Na zlatiborskom vrhu, Torniku, u utorak, 09. jula JP „Gold gondola“, u saradnji sa Turističkom organizacijom Zlatibor i Kulturnim centrom Zlatibor organizovali su najavu letnje turističke sezone i ponude ovog najposećenijeg planinskog centra.

Zlatibor se već godinama ističe kao jedinstvena destinacija, poznata po bogatstvu sadržaja za posetioce svih generacija. Turistička organizacija Zlatibor kontinuirano radi na tome da gostima pruži nove i uzbudljive sadržaje i atrakcije, koji će i ovog leta obogatiti boravak na “zlatnoj planini”. To je potvrdio I direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

„Prošle godine Zlatibor je ostvario rekordnu posećenost sa preko milion noćenja. Taj trend razvoja turizma nastavljamo i ove godine, uz sadržaje koje Zlatibor nudi, sigurni smo da ćemo zabeležiti još jednu uspešnu sezonu. Opština Čajetina i Turistička organizacija Zlatibor nastoje da obogate ponudu novim sadržajima i atrakcijama koje i ovog leta očekuju goste na Zlatiboru. Po dugogodišnjoj tradiciji, sa posebnom pažnjom pripremljen je program koji zvanično počinje 21. jula koncertom Sare Jo, a zatim se nastavlja nizom koncerata u divnom ambijentu Kraljevog trga. Program smo osavremenili i prilagodili mlađoj populaciji i porodicama sa decom. Biće mnogo animacija, predstava za decu, tematskih večeri kao što su nastupi DJ-eva, džez veče, veče narodne muzike i klasične muzike sa Bojanom Suđićem i simfonijskim orkestrom“, rekao je direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

„Od ove sezone organizovaćemo nagradnu igru koja će se izvlačiti svakog petka sa svečanim proglašenjem pobednika za tu nedelju i bogatim nagradama. Glavno izvlačenje, sa velikom nagradom, biće poslednjeg vikenda avgusta. Sve ovo radimo sa ciljem da stimulišemo boravak u registrovanom smeštaju u turističkim kapacitetima na Zlatiboru. Pravo na nagradu imaće svi turisti koji su registrovani u centralnom informacionom sistemu eTurista. Na ovaj način, pored dodatne vrednosti za turiste kroz nagrade, želimo da podignemo svest o važnosti kategorizacije smeštaja i vođenja uredne evidencije turista na Zlatiboru. Tako se povećava broj registrovanih smeštajnih kapaciteta, što doprinosi rastu turističkog prometa, boljoj vidljivosti, kontroli i kvalitetu usluge na Zlatiboru“, ističe direktor Turističke organizacije Zlatibor Vladimir Živanović.

Najduža gondola na svetu tokom ovog leta dočekuje goste sa različitim sadržajima kraj Ribničkog jezera i na Torniku, osmišljenim kako bi boravak na „zlatnoj planini“ bio što zanimljiviji stotinama hiljada turista. Svakog dana, od 12 do 14 časova u ponudi će biti - brojne besplatne aktivnosti: edukacije o balansu zdrave ishrane i vežbama u prirodi, ljubitelji adrenalskih sportova će moći da se oprobaju u paraglajdingu, tu si i kreativne i edukativne radionice za najmlađe, streličartsvo, tjubing, škola fotografije, bioskop na otvorenom i druge aktivnosti“ , istakla je direktorka Gold gondole Bojana Božanić.

Otvaranju letnje sezone prisustvovala je i programski direktor Kulturnog centra Zlatibor Čajetina, Ksenija Kovač, koja je prisutne upoznala sa bogatim programom Kulturnog centra. On nudi pozorišne predstave, filmske projekcije i umetničke izložbe. U okviru svog programa, tokom leta organizuju festival "Kultur(na)tura", koji omogućava gostima da uživaju u klasičnoj muzici uz huk vodopada, gledanju predstava pod otvorenim nebom, kao i uživanju u poeziji na neobičnim lokacijama.

(D)oživi ritam leta – otvaranje letnje sezone na Zlatiboru X