Vodopad u Gostilju

Ulaznice za posetu Vodopada u Gostilju možete kupiti online na platformi Visit-Serbia.

Link za kupovinu: https://bit.ly/vodopad-gostilje-visit-online

Ovaj lokalitet možete posetiti i sa objedinjenom ulaznicom 4 Bisera Zlatibora koju takođe možete kupiti online na platformi Visit-Serbia

Link za online kupovinu: https://bit.ly/4-bisera-online

Gostiljski vodopad je jedna od najatraktivnijih hidroloških vrednosti Zlatibora. Nalazi se u selu Gostilje na 25 km od centra Zlatibora. Na Gostiljskoj reci, ispred ušća u reku Katušnicu, voda se obrušava sa 22 m visoke krečnjačke litice, formirajući tako jedinstven vodopad, koji se ubraja među najviše prirodne vodopade u Srbiji. Nizvodno od vodopada potok gradi veći broj manjih vodopada i slapova sve do ušća u reku Katušnicu. Voda je hladna i stojeći u neposrednoj blizini vodopada može se osetiti efekat hladnog tuša, što u toku vrelih letnjih dana je pravo osveženje. Prostor oko vodopada je kompletno uređen za turističke posete. Urađene su pešačke staze sa klupicama i dečije igralište. U neposrednoj blizini se nalazi fudbalski teren i uređeni bezen za kupanje, koji se puni izvorskom vodom. Za kompletan ugođaj na početku prilaznog puta do vodopada se nalazi restoran Gostiljska vrela, koji je uređen u etno stilu, a sa obe letnje terase može se uživati u krajoliku i zvucima prirode i obližnje reke. Na meniju restorena osim nacionalnih specijaliteta mogu se probati i pastrmka na žaru iz obližnjeg ribnjaka kalifornijske pastrmke. Za najmlađe je uređeno mini dečije igralište i mini zoo vrt.
Gostiljski vodopad je zlatiborska atrakcija koju vredi posetiti i uživati u jedinstvenim planinskim prizorima. Radno vreme u zimskom period je od 9 do 16.30 časova, a u letnjem periodu od 9 do 19 časova.

Kontakt  telefon: +381 65 8700 026

Sajt i e-mail udruženja: www.gostiljevodopad.rs, gostiljevodopad@gmail.com 

Cena ulaznice: 250 dinara - odrasli

                         150 dinara - deca od 6 do 14 godina 

 

Vodopad u Gostilju X