Kongresni turizam

Pored toga što je najposećenija planina Srbije, Zlatibor je i jedan od naših najvećih centara kongresnog turizma. Veliki broj kongresa, seminara, simpozijuma, tim bilding skupova i insentiv putovanja održava se ovde tokom cele godine.

Neophodna kongresna infrastruktura već postoji, a svakim danom se unapređuje. Sve je više novih ili renoviranih hotela i konferencijskih prostora koji zadovoljavaju najviše standarde. Pored odgovarajućih smeštajnih i kongresnih kapaciteta Zlatibor obiluje i mnogobrojnim dodatnim sadržajima, atrakcijama, sportskim terenima, restoranima nacionalne i internacionalne kuhinje moderno ili etno opremljenim, kao  i netaknutom prirodom koja pruža čist i zdrav vazduh uz mnoštvo mogućnosti za kvalitetno proveden dan.

Hotel ‘’Palisad’’ (4*) nalazi se u samom centru Zlatibora, nedaleko od jezera i Kraljevog trga. To je hotel sa najdužom tradicijom na Zlatiboru, dugogodišnji lider po ostvarenom broju noćenja  i prepoznatljiv simbol ove turističke planine. ‘’Palisad’’ raspolaže sa 194 smeštajne jedinice ukupnog kapaciteta 420 ležaja, a gostima su na raspolaganju i dodatni sadržaji kao što su restorani, kafe barovi, galerija, sportski tereni, igraonica za decu i relaks centar. Ovaj hotel je dugogodišnji lider na polju kongresnog turizma. U sastavu su  dva kongresna centra sa neophodnom audio i video opremom i tehničkom podrškom. Kongresni centar "Palisad" se nalazi u okviru hotela i ima šest multifunkcionalnih sala , pet manjih i jednu veću, kapaciteta od 50 do 350 mesta. Veća sala osim za kongrese može se koristiti kao banket sala ili sala za izložbe. Kongresni centar "Srbija" je funkcionalno odvojen i nalazi se u borovoj šumi iznad jezera. Kapacitet ove sale je do 750 mesta, a pored nje se nalazi i restoran pogodan za koktele i bankete.

Kontakt:

Adresa: Jezero bb, 31315 Zlatibor

Telefon:  +381 31 841 161, +381 31 841 151 , +381 64 845 9047

E-mail: prodaja@palisad.rs

Internet adresa: www.palisad.rs


Hotel ‘’Mona Zlatibor’’ (4*) je smešten  nedaleko od centra, u blizini autobuske stanice. Kapacitet hotela je 120 smeštajnih jedinica i oko 300 ležaja. Gostima su na raspolaganju ‘’Lada bar’’, restorani ‘’Perun’’ i ‘’Vila’’, velnes centar na oko 1.000 m² i igraonica za decu. Značajno mesto u ponudi hotela zauzimaju kongresni kapaciteti, odnosno Kongresni centar ‘’Koledo’’ i Biznis centar Mona, sa neophodnom audio i video opremom i tehničkom podrškom. Kongresni centar ‘’Koledo’’, kapaciteta do 500 mesta, opremljen je najmodernijom tehnologijom, klimatizacijom, ozvučenjem i rasvetom. Po potrebi ovaj multifunkcionalni prostor se deli u dve ili tri nezavisne celine koje raspolažu komfornim pretprostorom. Za potrebe organizacije velikih skupova postoji mogućnost uspostavljanja izlagačkog prostora u foajeima kongresnog centra, recepciji i letnjoj bašti. U okviru Biznis centra su dve manje sale sa po dvadesetak mesta.

Kontakt:

Adresa: Miladina Pećinara 26, 31315 Zlatibor

Telefon:  +381 31 841 021 

E-mail: hotel@monazlatibor.com

Internet adresa: www.monazlatibor.com


Hotel Zlatibor Mountain Resort & Spa smešten u samom centru Zlatibora, novootvoreni hotel sa 5* oslikava magičan spoj tradicije i moderno dizajniranog prostora. Pored idealne lokacije, dodatnu lepotu uživanja pruža ogromna mogućnost izbora od 260 savremeno opremljenih hotelskih soba i apartmana. Različiti tipovi smeštajnih jedinica nude različit doživljaj odmora, a svaku od njih odlikuje rustičan, planinski stil, upotpunjen dozom luksuza i elegancije. Gostima su na raspolaganju dodatni sadržaji kao što su wellness centar na preko 4000 m², gastronomski specijaliteti u restoranima Kalem by Zak, pansionskom restoranu Ruj, igraonicu za decu, kuglanu, bilijar salu, parking i garažu.
Kongresni centar hotela Zlatibor Mountain Resort & Spa nudi prostor, opremu i podršku za sve Vaše poslovne događaje. Tri konferencijske sale opremljene najmodernijom audiovizuelnom tehnologijo poseduju sve što je potrebno za uspešan poslovni sastanak ili kongres. Konferencijske sale kapaciteta od 20 do 250 mesta, odlikuju fleksibilan raspored, najmodernija digitalna oprema, kao i prisustvo dnevne svetlosti.

Kontakt:

Adresa: Miladina Pećinara 31a, 31315 Zlatibor, Srbija

Telefon: Hotel-recepcija +381 31 315 05 32

E-mail: office@hotelzlatibor-resort.com

Internet adresa: www.hotelzlatibor-resort.com


Grand & Sky Hotel Tornik, jedini hotel sa 5* na Zlatiboru, pravi je izbor za one koji žele da dožive ovu destinaciju na potpuno nov, moderan način. Hotel raspolaže sa 356 smeštajnih jedinica ukupnog kapaciteta 854 ležaja. Dodatni sadržaji koji su na raspolaganju gostima su rotacioni restoran na vrhu ‘’Sky hotela’’, restoran u ‘’Grand hotelu’’, vinski bar, poslastičarnica, lobi bar sa velikom otvorenom terasom, velnes i spa, igraonica za decu i dečji akva park. U okviru hotela nalaze se dve veće kongresne sale (‘’Ballroom’’ i ‘’Kristal sala’’) i tri manje. Opremljene su najmodernijom audio i video opremom i tehničkom podrškom.  U ‘’Grand hotelu’’ se nalaze ‘’Ballroom sala’’ ukupnog kapaciteta 300 mesta i dve manje sale za sastanke sa po 30 i 90 mesta, a u novoizgrađenom ‘’Sky hotelu’’ su velika ‘’Kristal sala’’ sa 1.178 mesta i ‘’Sky venue’’ kapaciteta 80 mesta.

Kontakt:

Adresa: Alekse Popovića bb, 31315 Zlatibor

Telefon:  +381 31 31 55 800

E-mail: office@hoteltornik.rs

Internet adresa: www.hoteltornik.com


Specijalna bolnica "Čigota" je specijalizovana ustanova koja se bavi lečenjem bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma, a ujedno je razvila i turističku delatnost. Pored medicinskog ima i hotelski deo u kome se smeštaju gosti koji boravkom u "Čigoti", odmarajući se, žele da povrate ravnotežu duha u tela. U ustanovi ima 186 smeštajnih jedinica  ukupnog kapaciteta 340 ležajeva. Gostima su na raspolaganju restoran i kafe bar, veliki velnes centar, zatvoreni bazen, teretana….’’Čigota’’ u svojoj ponudi raspolaže kongresnim kapacitetima opremljenim neophodnom audio i video opremom i tehničkom podrškom, kao i mogućnošću za simultano prevođenje. Ovde su veća kongresna sala sa 350 mesta, kao i tri male sale (50-80 mesta).

Kontakt:

Adresa: Dr Dragoslava Zeke Smiljanića 33 , 31315  Zlatibor

Telefon:  +381 31 841 597 597, +381 31 597 237, +381 31 597 236 

E-mail: office@cigota.rs

Internet adresa: www.cigota.rs


Hotel Buket (4*), nedavno otvoren, nalazi se u neposrednoj blizini centra Zlatibora, ušuškan u miru borove šume. Raspolaže sa 45 smeštajnih jedinica ukupnog kapaciteta 115 osoba. Gostima su na raspolaganju najmoderniji velnes i spa centar, restoran, lobi bar, dečja igraonica, teretana… U okviru hotela je i kongresna dvorana sa 80 mesta opremljena svom neophodnom audio i video opremom i tehničkom podrškom. U sastavu sale je i prostrana terasa, idealna za koktele i predah tokom radnih skupova.

Kontakt:

Adresa: Strahinje Popovića 3 , 31315 Zlatibor

Telefon:  +381 31 841 400, +381 31 841 500, +381 31 841 600

E-mail: info@buketzlatibor.rs

Internet adresa: www.buketzlatibor.com

Hotel Olimp (4*) je na samom ulazu na Zlatibor, idealan za boravak sportista na pripremama. ‘’Olimp’’ ima 41 smeštajnu jedinicu ukupnog kapaciteta 100 ležaja. Gostima hotela su na raspolaganju savremeni velnes i spa centar ‘’Hedona’’, otvoreni olimpijski i dečji bazen, restoran, kamin sala i lobi bar, aperitiv bar, fitnes centar, bilijar klub, stoni tenis, dečja igraonica… Hotel ‘’Olimp’’ ima dve kongresne sale – veća je sa 100 mesta, a manja sa 30 mesta. Sale su opremljene najmodernijom audio i video opremom i tehničkom podrškom. 

Kontakt:

Adresa: Miladina Pećinara 1, 31315 Zlatibor

Telefon:  +381 31 842 555

E-mail: hotelolimp@mts.rs

Internet adresa: www.hotelolimp.com


Hotel Mir 4* nalazi se u najmirnijem delu turističkog centra, na svega desetak minuta lagane šetnje od centra naselja. Hotel je idealan za odmor i opuštanje, a najvažnija karakteristika ovog hotela je upravo mir.
Hotel raspolaže sa 8 luksuznih apartmana, 7 studio apartmana i 17 dvokrevetnih soba. Ukupan kapacitet hotela je 79 ležaja. Moderni enterijer opremljen je najkvalitetnijim nameštajem savremenog dizajna, a gostima je na raspolaganju fitness I wellness centar sa teretanom, saunom i đakuzijem,bazenom kao i dečija igraonica.
Hotel raspolaže sa dve kongresne dvorane kapaciteta od 50-90 mesta opremljenih sa svom neophodnom audio i video opremom i tehničkom podrškom. U neposrednoj blizini sale je i prostrana terasa, idealna za koktele i predah tokom radnih skupova.

Kontakt:

Adresa: Jovanke Jeftanović 125, Zlatibor

Telefon: +381 31 845 151; +381 31 845 152

E-mail: info@hotelmirzlatibor.com

Internet adresa: www.hotelmirzlatibor.com


Studentsko odmaralište ‘’Ratko Mitrović’’ predstavlja moderan kompleks sastavljen od četiri vile (‘’Srbija’’, ‘’Zlatibor’’, ‘’Lovćen’’ i ‘’Romanija’’) koje se nalaze u borovoj šumi nedaleko od centra Zlatibora. Pružaju izuzetne uslove za odmor gostiju, kao i organizovanje skupova i seminara. Objekat raspolaže sa 150 smeštajnih jedinica ukupnog kapaciteta oko 300 ležaja. Tu su restoran sa 250 mesta, teretana i sportski tereni (za fudbal, košarku, odbojku, rukomet i tenis). U okviru objekta nalaze se četiri kongresne dvorane: dve veće od 276 i 240 mesta, te dve manje od 60 i 30 mesta. Sale su opremljene najmodernijom audio i video opremom i tehničkom podrškom. 

Kontakt:

Adresa: Ulica sportova 13, 31315 Zlatibor

Telefon:  +381 31 841 369

E-mail: studentsko@gmail.com

Internet adresa: www.usob.rs


Odmaralište ‘’Dunav’’ smešteno je u samom srcu Zlatibora, okruženo borovom šumom. Otvorenog je tipa, za sve goste, a pruža uslugu u rangu hotela sa četiri zvezdice. Ima 24 sobe i sedam apartmana, ukupnog kapaciteta 87 ležaja. Gostima su na raspolaganju velnes i fitnes centar, aperitiv bar, bilijar sala, internet kafe, dečja igraonica, veliki prostrani hol sa garniturama za sedenje, kao i restoran sa letnjom baštom kapaciteta 100 stolica koji gostima nudi poznate specijalitete zlatiborske i internacionalne kuhinje. U okviru odmarališta nalazi se kongresna sala kapaciteta 150 mesta opremljena najmodernijom audio i video opremom i tehničkom podrškom. Gostima je, takođe, ovde na raspolaganji i jedna manja konferencijska sala od 16 mesta.

Kontakt:

Adresa: Rujanska bb, 31315 Zlatibor

Telefon:  +381 31 841 181

E-mail: info@dunavturist.rs

Internet adresa: www.dunavturist.rs


Hoteli i spa ‘’Idila’’ i ‘’Mons hotel i apartmani’’ su luksuzni hoteli sa 4*  manjih  kapaciteta, s tim što su idealni za smeštaj manjih grupa do 50 učesnika. Ovi hoteli ne poseduju kongresne sale, ali za te svrhe moguće je koristiti prostor restorana koji se u tim prilikama adaptiraju kao konferencijske dvorane sa video i audio opremo i tehničkom podrškom.

Kontakt hotela "Idila" :

Adresa: Jovanke Jeftanović 8, 31315 Zlatibor

Telefon:  +381 31 846 371

E-mail: info@hotelidila.com

Internet adresa: www.hotelidila.com


Kontakt ‘’Mons hotel i apartmani’’:

Adresa: Ćaldov put bb, 31315 Zlatibor

Telefon:  +381 31 848 005, +381 60 58 48 005

E-mail: hotel@mons-zlatibor.com

Internet adresa: www.mons-zlatibor.com


Hotel ‘’Iris’’ (4*) se nalazi u srcu Zlatibora, neposredno pored crkve, na samo par minuta hoda od jezera i Kraljevog trga. Hotel raspolaže sa 28 smeštajnih jedinica (18 soba i 10 apartmana) ukupnog kapaciteta 70 osnovnih i 15 pomoćnih ležaja.Hotel je idealan za organizovanje manjih skupova jer ima i kongresnu salu kapaciteta do 50 učesnika, sa neophodnom savremenom audio i video opremom i tehničkom podrškom.

Kontakt :

Adresa: Ćaldov put bb, 31315 Zlatibor

Telefon:  +381 31 845 300, +381 60 08 45 300

E-mail: kontakt@hoteliriszlatibor.rs

Internet adresa: www.hoteliriszlatibor.rs


Hotel ‘’Zelenkada’’ je savremeno uredjen turistički objekat sa 2* i nalazi se pored magistralnog puta Beograd – Južni Jadran. Ima 49 smeštajnih jedinica, maksimalni kapacitet hotela je 150 ležaja. Poseduje samo jednu manju banket salu sa 20 mesta, ali se za potrebe većih skupova adaptira prostor restorana.

Kontakt:

Adresa: Gajevi 1, 31315 Zlatibor

Telefon:  +381 31 846 084, +381 65 846 00 84 

E-mail: office@hotelzelenkada.rs

Internet adresa: www.hotelzelenkada-zlatibor.com

Kongresni turizam X