Obnovljena letnja pozornica u Tripkovi

Zlatiborsko selo Tripkova predstavlja idealno mesto za odmor i seoski turizam, koji je prilično razvijen i ima dovoljan broj smeštajnih kapaciteta. S tim u vezi Turističko udruženje "Žigale" Tripkova i Mesna zajednica ovog sela su odlučili da prošire ponudu u pravcu kulturnih dešavanja, pa su stoga počeli sa obnovom letnje pozornice koja je bila u veoma lošem stanju. Letnju pozornicu, amfiteatar je napravljen oko kompleksa bunareva koje je ocu i majci u pomen, a svojim zemljacima na upotrebu 1934. godine podigao beogradski prodavac lozova Dragoljub Stojanović.

Tripkova je selo na zapadnim obroncima Zlatibora, udaljena nekih 15-ak kilometara od centra ove planine. Obodom sela teče reka Sušica.

Osunčana, pitoma Tripkova predstavlja odlično mesto za odmor svima koji vole seoski turizam. Ako želite da osetite i bukvalno „čujete“ tišinu Tripkova će vam to omogućiti. U blizini ovog sela nalazi se akumulaciono jezero Vrutci, idealno mesto za izlete, kupanje i pecanje. Sam centar sela se zove Žigale i u njemu se nalaze škola, stara seoska zadruga, crkva Svete nedelje. Tu je i " Tifani", radionica za umetničku obradu stakla, njena galerija i prodajni salon.

U ovom selu hrana se još uvek proizvodi na tradicionalan, prirodan način. Zato ovde možete probati ili kupiti namirnice koje će vašem čulu ukusu prirediti nesvakidašnje zadovoljstvo.


Reservation
Obnovljena letnja pozornica u Tripkovi X