Nove čari zimske idile na Zlatiboru

Da je još uvek rano da se nadamo proleću i da zima ima još puno toga da podari zlatnoj planini uverava nas sneg koji poslednja dva dana pada na Zlatiboru. Planina je nakon nekoliko sunčanih dana ponovo okićena snegom, a tome se svakako najviše raduju gosti Zlatibora koji svoj odmor i razonodu traže upravo na ovoj planini.

U koje god doba godine da ga posetite Zlatibor će vas osvojiti svojom lepotom, netaknutom prirodom, opuštajućom atmosferom i baš takav, odličan je izbor za porodična putovanja i druženja. Iako je sneg padao velikim intenzitetom svi putevi na Zlatiboru su prohodni, a skijališta i sankališta spremna za goste koji bi da uživaju u pravoj zimskoj idili.

LJubitelji zimskih spotova mogu uživati u Ski-centru „Tornik" koji se nalazi devet kilometara od turističkog centra. Četiri stare staze: Čigota,Tornik, Ribnica, Zmajevac i novootvorena plava laka staza Stankova ravan dužine oko dva kilometra pokrivene su sistemom za veštačko osnežavanje, tako da ovaj ski centar ne zavisi od vremenskih uslova. Radno vreme ski-centra je svakim danom do 09 do 16 časova.

Na skijalištu Obudovica, koje je prekriveno debelim snegom, mnogo je mališana i rekreativaca.Turistima su na raspolaganju staze sa ski-liftom,staze za sankanje, prostor za vožnju motornim sankama. Na Obudovici radi više škola skijanja, a sve što je potrebno za zimske sportove ovde se može rentirati.

Sankališta u Dino parku, kod škole na Zlatiboru i iznad jezera u centru ispunjena su dečijim smehom i radosnim uzvicima. A takođe u “Avantura parku” koji se nalazi u samom srcu Zlatibora najmlađi mogu svoje sposobnosti, maštu i snalažljivost  pokazati kroz sedam nivoa kao što su lavirint, prelaženje klimavog mosta, imaginarna partija šaha i drugo. Mališanima je još  omogućeno sigurno i bezbedno skijanje na površini od tri hektara koju čine tri staze ukupne dužine 600 metara. Tu se u subotu 29. februara održava VII Trka veterana.

Zlatibor svojim gostima pruža puno mogućnosti za aktivan odmor i uživanje u blagodetima čistog planinskog vazduha. Gosti se mogu uputiti u šetnju nekom od poznatih pešačkih staza tokom kojih će im društvo praviti visoki četinari, dah „ruže vetrova“ i poneka veverica. Nakon duge šetnje predlažemo predah u jednom od zlatiborskih restorana uz tradicionalnu zlatiborsku trpezu koja je nezamisliva bez sira i kajmaka, kompet lepinje, goveđe i svinjske pršute, čvaraka, pite savijače sa sirom. Uz takvo meze u ovim zimskim danima dobro će vam doći da se ugrejete uz čašicu domaće kuvane rakije ili vina.

Dođite i uverite se zašto je Zlatibor više od planine.


Reservation
Nove čari zimske idile na Zlatiboru X