• Novosti >
  • Vesti >
  • Zlatibor destinacija sa najvećim brojem domaćih gostiju

Zlatibor destinacija sa najvećim brojem domaćih gostiju

Zvanični statistički podaci iz januara 2020. godine pokazuju da je Zlatibor bio najposećenija destinacija u Srbiji kada su u pitanju domaći gosti. Na planini je, prema podacima Zavoda za statistiku boravilo 15.059 domaćih gostiju, što je za 25% više u odnosu na isti period prošle godine. Ovaj planinski centar zabeležio je i rast broja stranih turista, pa je na planini proteklog januara odmaralo 24% više stranaca nego prošle godine. 

U januaru je na Zlatiboru zabeleženo 80.950 noćenja, što je povećanje od 26% u odnosu na januar 2019. godine kada je registrovano 64.247 noćenja. 

Procene Turističke organizacije i turističke privrede Zlatibora je da je broj turista i ostavrenih noćenja tokom januara bio veći u odnosu na statističke podatke jer statistikom nije obuhvaćen veliki broj neregistrovanog privatnog smeštaja.

Zlatibor je, pored Sokobanje i Vrnjačke banje i ove godine bio jedna od najtraženijih destinacija kada su u pitanju besplatni vaučeri Ministarstva turizma, a izdavaoci smeštaja saglasni su da je interesovanje veće nego prošle godine. 

Reservation
Zlatibor destinacija sa najvećim brojem domaćih gostiju X