• Novosti >
  • Vesti >
  • Otvorena izložba skulptura i duboreza u galeriji Kulturnog centra

Otvorena izložba skulptura i duboreza u galeriji Kulturnog centra

Izložba skulptura i duboreza “Erotika u sivom i belom” autora Ištvana Fuska postavljena je danas u galeriji Kulturnog centra Zlatibor. Izložba je otvorena  za posetioce, uz poštovanje predviđenih mera predostrožnosti i  prevencije od aktuelne virusne pandemije.   Posetioci su u obavezi da nose maske i pri ulasku u galeriju koriste obezbeđena sredstva za dezinfekciju.

Na samom otvaranju uvodnu reč ispred galerije Kulturnog centra kao organizatora izložbe imala je Andrijana Andrijašević i svojim izlaganjem sve prisutne upoznala sa postavkom izložbe i samim autorom: “Skulpture su finih formi, jasnih kontura, interesantna je obrada materijala i efektno sticanje iluzije kamenog medijuma u izradi dok je zapravo rec o posebnoj obradi drveta, svojstvenoj Ištvanu. Rec je o njegovoj tajnoj tehnici obrade materijala kojim se koristi u svom umetnickom izražavanju. Pikantna tema erotike ovde je provučena suptilno i umereno, bez vulgarizacije i time samu temu lišila tabua i ostavila široku slobodu za posmatraca”, dok je gost na otvaranju bila novinarka i književnica Mirjana Ranković Luković.

Fusko je autodidakt, učestvovao je na 50 kolektivnih izložbi u Srbiji. Više puta je dobio povelju za učešće na pokrajinskoj smotri umetnika amatera. Izlagao je na više samostalnih izložbi a izradio je i veliki broj skulptura na otvorenom. Učestvovao je na kolektivnoj izložbi "Umetnost danas", Narodna Banka Srbije, Beograd. Ušao je u Almanah Likovni i društvo Primenjenih umetnika Srbije.

Dobitnik je  bijenalne nagrade "Nenad Čonkić", u Beogradu, za tematsku izložbu Erotika. Izložba u Kulturnom Centru Zlatibor je 7. samostalna izložba Ištvana Fuska. Umetnik  je rođen u Srbobranu 1963. godine gde i danas živi i stvara, a izložba će biti postavljena u galeriji Kulturnog centra Zlatibor od 09.04.2021. do 14.05.2021. godine.


Reservation
Otvorena izložba skulptura i duboreza u galeriji Kulturnog centra X