• Novosti >
  • Vesti >
  • Zlatibor se predstavio na "Senpetarskoj rakijadi" u Rumuniji

Zlatibor se predstavio na "Senpetarskoj rakijadi" u Rumuniji

Da su festivali posvećeni domaćoj rakiji dobili sve više maha govori i činjenica da je proteklog vikenda u opštini Veliki Senpetar u Rumuniji organizovana "Rakijada" u okviru koje je priređeno takmičenje za najbolju rakiju šljivovicu. Organizator festivala je Savez Srba u Rumuniji, a zbog prijateljskih odnosa koje  Zlatibor i opština Čajetina gaje sa udruženjem Srba u ovoj susedskoj zemlji, predstavnici opštine Čajetina bili su počasni gosti festivala.

Poseban razlog za posetu delegacije opštine Čajetina ovoj manifestaciji je i činjenica da se u zlatiborskom selu Šljivovica svake godine organizuje Sajam domaće rakije, takođe poznat pod nazivom Rakijada, tako da su domaćini imali priliku da razmene iskustva sa gostima sa Zlatibora koji sajam posvećen rakiji šljivovici uspešno organizuju već dugi niz godina.

Gostovanje na ovoj manifestaciji u gradu nadomak Temišvara bilo je idealna prilika da Zlatibor promoviše svoju turističku ponudu. Velika zainteresovanost posetilaca festivala za odmor na Zlatiboru najbolji je pokazatelj da na Zlatiboru raste broj turista iz inostranstva. 

Turistička organizacija Zlatibor podržala je organizaciju ove manifestacije i rad Saveza Srba u Rumuniji i pobedniku Rakijade darovala vaučer za odmor na Zlatiboru. 


Reservation
Zlatibor se predstavio na "Senpetarskoj rakijadi" u Rumuniji X